- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Angajatii Lufthansa, din nou in greva. Jumatate dintre zborurile companiei vor fi anulate vineri

07 Sep, 09:46 • Redactia DailyBusiness
O greva de 24 de ore a stewardeselor si stewarzilor companiei Lufthansa, care va afecta toate aeroporturile germane vineri, in cadrul unui conflict privind revendicarile salariale, a inceput joi, la ora 22.00 GMT (vineri, 01.00 ora Romaniei).
Angajatii Lufthansa, din nou in greva. Jumatate dintre zborurile companiei vor fi anulate vineri

Aproximativ jumatate dintre cele 1.800 de curse Lufthansa vor fi anulate vineri.

Sindicatul UFO, care sustine ca printre membrii sai se numara 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei, a cerut intreruperea activitatii pe aeroporturile din Frankfurt (vest), principalul nod aerian al companiei si al treilea aeroport european, precum si la Berlin, Munchen (sud), Düsseldorf (nord-vest), Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord), noteaza [url= http://www.mediafax.ro/externe/personalul-navigant-al-lufthansa-a-intrat-intr-o-greva-de-24-de-ore-jumatate-dintre-zborurile-companiei-vor-fi-anulate-vineri-10031926 ]Mediafax[/url].

Manifestatii la Frankfurt, Berlin-Tegel, Munchen si Hamburg sunt, de asemenea, prevazute in cadrul acestei miscari fara precedent care se va incheia vineri, la ora 22.00 GMT (sambata, 01.00 ora Romaniei).

Marti, dar si la sfarsitul saptamanii trecute, vineri si sambata, angajatii companiei germane au organizat proteste datorita esecului ultimelor negocieri care s-au concentrat pe marirea salariilor.

In aprilie, Sindicatul german UFO al personalului de bord a cerut o crestere a salariilor de 5% in 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie acest an, dupa trei ani de stagnare.