- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Boc: 28 de curse aeriene sunt anulate si inca 26 de drumuri natioane sunt blocate

26 Jan, 12:59 • Redactia DailyBusiness
Ninsoarea din ultimele zile blocheaza inca 26 drumuri nationale, iar aeroportul Otopeni din Bucuresti este deschis, dar 28 de curse sunt anulate la nivel national, potrivit celor mai recente date anuntate de premierul Emil Boc.
Boc: 28 de curse aeriene sunt anulate si inca 26 de drumuri natioane sunt blocate

Cursele ariene sunt anulate atat pentru destinatii interne, cat si pentru calatorii in afara tarii.

Pe aeroporturile Otopeni si Baneasa [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/zapada-afecteaza-circulatia-19-curse-aeriene-si-peste-30-de-trenuri-anulate-zeci-de-drumuri-inchise-73167/]erau anulate 19 curse aeriene la ora 11.00[/url].

Un numar de 13 trenuri se afla in intarziere, iar 34 linii de cale ferata au fost inchise. Intre 80-100 masini sunt blocate in judetele Giurgiu, Calarasi, Ilfov.

„Avem un singur tren deraiat, dinspre Constanta spre Bucuresti, iar Ministerul Transporturilor a trimis deja o alta granitura de tren. Am dispus si scoaterea de la rezerva de stat de apa minerala, apa plata si conserve, pentru a veni in sprijinul celor care se afla blocati in trafic sau sunt in adaposturi”, a spus Boc, la finalul unei sedinte organizate la Ministerul Transporturilor.

El a precizat ca toate cazurile medicale sunt sub control.

„Fac un apel si la primari: vine gerul, mare atentie la persoanele singure sau fara adapost, sa se pregateasca cu locatii corespunzatoare. Deci, atentie domnilor primari din toata tara”, a adaugat Boc, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale intervine la acest moment cu 1.081 utilaje, fiind insa nevoie si de sprijinul Ministerului Apararii.

„Problema majora cu care ne-am confruntat este legata de faptul ca pe carosabil avem foarte multe tiruri care au deraiat, motiv pentru care traficul s-a blocat si zeci de cetateni stau in autoturisme, microbuze, autobuze, asteptand deblocarea acestora”, a spus Boagiu.

Ea aratat ca aceste tiruri vor fi deblocate cu ajutorul armatei, precizand ca in operatiunile de deszapezire sunt implicate si firmele cu care ministerul a incheiat contracte in acest sens. Ministrul a adaugat insa ca aceste contracte sunt realizate astfel incat sa asigure deszapezirea drumurilor nationale „in conditii normale de iarna”, Romania fiind in prezent intr-o situatie exceptionala.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a precizat la randul sau ca a transmis un ordin catre toate unitatile militare din tara pentru a sprijini autoritatile locale in operatiunile de deszapezire.