- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Bulgarii, ingrijorati ca romanii nu le mai viziteaza statiunile

02 Feb, 17:22 • Redactia DailyBusiness
Companiile de turism din Bulgaria vor sa gaseasca solutii pentru atragerea turistilor din Romania, in contextul declinului alarmant al vizitatorilor romani, raportat de hotelurile de pe coasta bulgareasca al Marii Negre, este concluzia unui forum organizat de autoritatile de la Sofia si doua asociatii din domeniu
Bulgarii, ingrijorati ca romanii nu le mai viziteaza statiunile

Forumul, la care participa si mai multe companii din Romania, se desfasoara joi si vineri in orasul Veliko Tarnovo si este organizat de Ministerul Economiei, Energiei si Turismului, Uniunea pentru Turism SPA si Asociatia Proprietarilor Bulgari de Hoteluri si Restaurante, relateaza Mediafax, citand Novinite.

Companiile din Romania participa pentru detalii despre prezentarea Bulgariei ca destinatie turistica pentru intreg anul.

Organizatorii au declarat ca obiectivul este promovarea Bulgariei pe piata din Romania, una dintre prioritatile sectorului de turism.

Proprietarii de hoteluri au raportat [b]scadere alarmanta a numarului de turisti romani[/b] din regiunea de nord a coastei bulgaresti a Marii Negre, principala destinatie a vizitatorilor romani in Bulgaria.

Si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) a anuntat joi ca impreuna cu Ambasada Bulgariei din Romania, deruleaza in 2-3 februarie 2012 la Veliko Tarnovo, un eveniment de promovare  pentru agentiile de turism din Romania a potentialului turistic, cultural si balnear din Bulgaria.