- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Când se deschid pârtiile de schi din Bulgaria. La ce prețuri să se aștepte pasionații de sporturi de iarnă

15 Dec, 09:04 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru pasionații de sporturile care implică și multă zăpadă. Pârtiile de schi din Bulgaria s-au deschis, iar oamenii de la noi din țară obișnuiesc an de an să viziteze stațiunile montane ale vecinilor noștri. La ce prețuri să se aștepte românii, află în rândurile de mai jos.
Când se deschid pârtiile de schi din Bulgaria. La ce prețuri să se aștepte pasionații de sporturi de iarnă

Turiștii din România sunt așteptați cu nerăbdare de către bulgari, mai ales că hotelierii fac ultimele pregătiri pentru a deschide noul sezon de schi.

Citește și România se mulțumește cu „Air Schengen”, în timp ce Bulgaria refuză aderarea parțială: „România este dispusă să joace singură șansa, adică să încerce o decuplare de țara vecină.”

Bulgaria este una dintre țările în care turiștii români își petrec vacanțele, fie de iarnă, fie cele de vară.

Principalele stațiuni de iarnă din Bulgaria își așteaptă pasionații de schi începând de vineri, 15 decembrie, și sâmbătă, 16 decembrie. Stațiunile Pampovoro și Borovets deschid oficial sezonul de schi vineri, 15 decembrie.

Bansko dă startul unui nou sezon sâmbătă, 16 decembrie.

În Bulgaria, mai precis la Bansko, cea mai faimoasă stațiune din țara vecină, tarifele de anul acesta sunt chiar mai accesibile decât cele din România.

La ce prețuri să se aștepte românii

În sezonul de iarnă 2022-2023, un skipass de o zi costa 90 de leva (echivalentul a aproximativ 228 lei) pentru adulți, 45 de leva (aproximativ 114 lei) pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, și 80 leva (aproximativ 201 de lei) pentru studenți, elevi de liceu și pensionari.

Vitosha, aproape de Sofia, nu a anunțat încă deschiderea oficială a sezonului de schi de anul acesta.

În Pampovoro, turiștii care merg să schieze în ziua deschiderii oficiale a sezonului vor beneficia de un preț redus pentru transportul pe cablu, iar cei care vor să își petreacă câteva zile în această stațiune se vor putea bucura de un strat generos de zăpadă pe Muntele Snezhanka și Studenets.

În ceea ce privește muntele Vitosha, sunt vești proaste, căci hotelierii nu au stabilit o dată exactă a deschiderii, din cauza faptului că nu a nins suficient.

Citește și Sunt impuse modificări la frontiera cu Bulgaria! Se doresc măsuri pentru fluidizarea traficului, dar și pentru plata taxei pentru podul de peste Dunăre!

„Din păcate, din cauza restricţiilor legale, zona de schi a capitalei nu dispune de o instalaţie modernă de producere a zăpezii artificiale, nu există niciun lac care să alimenteze sistemul cu cantitatea şi debitul necesar de apă, ceea ce îngreunează şi întârzie şi mai mult deschiderea timpurie a sezonului. Există o prognoză favorabilă pentru noi ninsori şi vreme rece la sfârşitul săptămânii, ceea ce speram că va permite cel puţin o inaugurare etapizată a zonei schiabile”, a transmis Vitosha Ski, potrivit SpyNews.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult