- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât au plătit șase români la un restaurant din Thassos, Grecia. Ce diferențe sunt față de prețurile de pe litoralul românesc

09 Aug, 16:34 • Cornel Ghimeșan
Românii sunt în continuare plecați în vacanță, fie pe litoralul românesc sau la mare, în diverse țări. Cel mai des aceștia au ales să-și petreacă concediul în Grecia, Spania, Italia sau Turcia.
Cât au plătit șase români la un restaurant din Thassos, Grecia. Ce diferențe sunt față de prețurile de pe litoralul românesc

Insulele elene sunt pe primul loc în topul preferințelor românilor și în acest an. Și asta pentru că raportul calitate-preț e mult mai avantajos, spun mulți turiști. Dacă pe litoralul românesc cei mai mulți se plâng de prețurile uriașe pe care le lasă la localuri, în Thassos, Grecia, lucrurile stau complet diferit.

Citește și Alertă printre turiştii români din Grecia. De ce nu li se acceptă plata cu bancnote de 500 de euro

Recent, un grup de șase români a plecat în vacanță în Thassos, Grecia. Unul dintre ei și-a povestit experiența de vacanță pe Facebook. Românii au mers la un restaurant, unde au consumat feluri principale și băuturi. La final, când a venit nota de plată, au avut de achitat 80 de euro (aproape 396 de lei, la cursul actual BNR).

Care sunt prețurile pe litoralul românesc, comparativ cu Grecia

În același timp, pe litoralul românesc prețurile au luat-o razna. De la 1 august au fost anunțate noi creșteri de prețuri. În Mamaia, considerată a fi cea mai scumpă stațiune de pe litoral, o clătită se vinde și cu 24 de lei. Tot în Mamaia, la terasele din proximitatea plajei, o porție de borș de pește de 200 de grame se vinde cu 35 de lei, la același preț cu o porție de 200 de grame de hamsii cu mămăliguță și mujdei de usturoi incluse. Pentru o porție de morun pe plită, însă, putem să scoatem din buzunar și 90 de lei pentru 200 de grame. Pe aceeași plajă, un pahar de 250 ml de bere este 8 lei, o pizza este 35 de lei, iar limonada în jur de 10 lei, în funcție de gramaj.

Citește și Vacanţe gratis în Grecia în 2024 pentru românii afectaţi de incendii în acest an

Și prețurile la șezlonguri i-au speriat pe turiști. În Mamaia Nord, prețurile variază în funcție de plajă. Administratorul unei plaje oferă un șezlong la prețul de 50 de lei, iar cafeaua e din partea casei. Pe o altă plajă șezlongul pentru o zi este tot 50 de lei (luni – vineri), iar în weekend ajunge la 60 de lei (sâmbătă – duminică). De asemenea, o altă plajă are tarife la șezlonguri în funcție de rând și zile. De luni până joi, un șezlong aflat mai departe de plajă costă 50 de lei, unul aflat pe la mijlocul plajei e 70 de lei, iar dacă vreți cât mai aproape de plajă costă 90 de lei. În weekend, de vineri până duminică, tarifele sunt mult mai mari, adică 70 de lei, 100 de lei, respectiv 130 de lei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult