- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cristinel Smadu a preluat atributiile de director general la Compania Aeroporturi Bucuresti

05 Sep, 22:02 • Redactia DailyBusiness
Cristinel Smadu a preluat miercuri atributiile de director general la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), inlocuindu-l pe Cornel Poterasu, a anuntat miercuri Ministerul Transporturilor.
Cristinel Smadu a preluat atributiile de director general la Compania Aeroporturi Bucuresti

Schimbarea survine ca o prima masura luata de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, in urma sedintei comune a reprezentantilor MTI cu cei ai Ministerului Administratiei si Internelor, SRI, CNAB si ai asociatiilor profesionale ale taximetristilor din 31 august a.c., celelalte masuri discutate si agreate in cadrul sedintei fiind comunicate reprezentantilor mass-media.

Primul [b]obiectiv[/b] al noului director este aplicarea masurilor privind colaborarea cu institutiile abilitate ale statului pentru asigurarea linistii si ordinii publice in terminalele de pasageri ale Aeroportului Henri Coanda, eliminarea taximetristilor pirati, a carausilor si a celorlalte persoane care incalca legea, precum si identificarea unor noi masuri si implementarea acestora.

De asemenea, noul director CNAB va asigura continuitatea derularii in cele mai bune conditii a activitatii CNAB, in perspectiva implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, pana la finalizarea selectiei organizate in baza acestui document legislativ si numirea unui director general.

Cornel Poterasu, a fost [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/cazul-turista-japoneza-ucisa-directorul-aeroporturi-bucuresti-a-fost-demis-80472/]inlocuit de la conducerea companiei[/url], de catre ministrul Transporturilor, Ovidiu Ioan Silaghi. Decizia a venit ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnit dupa uciderea unei turiste japoneze.