- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum poti alege pe Facebook langa cine sa calatoresti in avion

07 Feb, 13:18 • Redactia DailyBusiness
Pasagerii KLM care au achizitionat un bilet de avion isi pot conecta profilele Facebook sau LinkedIn la datele zborului respectiv, pentru a putea vedea sau alege alaturi de cine vor calatori.
Cum poti alege pe Facebook langa cine sa calatoresti in avion

Operatiunea este posibila pentru ca operatorul de zbor KLM a introdus serviciul Meet & Seat, fiind astfel prima linie aeriana ce integreaza retelele sociale in procesul de rezervare a zborurilor.

Astfel, serviciul Meet & Seat faciliteaza interactiunea cu pasagerii ce calatoresc pe acelasi zbor si au subiecte in comun de discutie.

De exemplu, pasagerii KLM pot afla daca cineva cunoscut va calatori pe acelasi zbor, sau pot descoperi ce alt pasager va fi prezent la aceeasi conferinta in orasul de destinatie.

De asemenea, acelasi serviciu mai permite pasagerilor cu interese comune si sa isi rezerve locuri alaturate sau sa rezerve acelasi taxi de la aeroport, catre hotel.
 
„Pasagerii pot vedea ce alti calatori iau acelasi zbor doar dupa conectarea profilului Facebook sau LinkedIn la datele zborului respectiv. Pot controla in orice moment ce informatii personale postate pe profilul de Facebook sau LinkedIn vor fi vizibile altor pasageri conectati la Meet & Seat”, se arata intr-un anunt al KLM.

Serviciu disponibil doar pentru zborurile intercontinentale

Serviciul Meet & Seat este disponibil doar pe zborurile intercontinentale, iar pasagerii isi pot alege locurile incepand cu 90 de zile inaintea zborului, pana la cel mai tarziu cu 48 de ore inainte.

KLM Meet & Seat demareaza ca proiect pilot pe zborurile cu plecare din Amsterdam si destinatiile San Francisco, New York si Sao Paolo. Serviciul urmeaza sa fie disponibil in scurt timp si pe alte destinatii intercontinentale.

Royal Dutch Airlines KLM a fost infiintata in anul 1919 si este cea mai veche companie aeriana ce opereaza inca sub denumirea originala.

In 2004 Air France si KLM au fuzionat, formand AIR FRANCE KLM.Cele doua companii coordoneaza trei activitati de baza, pastrandu-si totodata identitatile proprii, respectiv  transportul de pasageri, transportul de marfuri si mentenanta aeronavelor.

In Olanda, KLM se situeaza in nucleul grupului KLM, care mai include KLM Cityhopper si transavia.com. Compania opereaza zboruri catre 135 de destinatii din intreaga lume, cu o flota de 157 de aeronave si 33.000 de angajati.