- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Descoperă beneficiile miraculoase ale saunei pentru organism! Experiențe fabuloase la numai câteva ore de Timișoara

26 Feb, 16:05 • Cornel Ghimeșan
Cu toții căutăm secretul tinereții fără bătrânețe și a vieții fără de moarte. Însă, cum viață fără de moarte nu există, foarte mulți oameni încearcă să își prelungească pe cât de mult posibil tinerețea și sănătatea. În ultimii ani, studiile au arătat că, persoanele care merg la saună de trei ori pe săptămână au o sănătate mai bună și trăiesc mai mult față de cei care merg o dată la șapte zile sau nu merg deloc. Hotelurile din lanțul Adventor Hotels din Ungaria sunt locul ideal, unde poți găsi elixirul tinereții și al sănătății.
Descoperă beneficiile miraculoase ale saunei pentru organism! Experiențe fabuloase la numai câteva ore de Timișoara

Descoperă beneficiile miraculoase ale saunei pentru organism! În 2015, cercetătorii finlandezi au realizat un studiu conform căruia, cu cât o persoană merge mai des la saună, cu atât este mai puțin probabil să aibă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Citește și Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! Terapii de wellness și răsfăț la spa în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria

Descoperă beneficiile miraculoase ale saunei pentru organism!

Mai mult, studiul arată că băile cu abur fierbinte au un efect pozitiv asupra organismului și este similar cu cel al activității fizice moderate regulate.

Experții spun că indiferent de tipul de saună ales, umedă sau uscată, efectele sunt aceleași și anume purificarea organismului de toxine prin transpirația abundentă, stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea circulației sângelui, relaxarea mușchilor, calmarea durerilor, eliminarea stresului.

Cu toate acestea, sauna umedă are un beneficiu în plus față de cea uscată. Aceasta ajută la decongestionarea căilor respiratorii datorită vaporilor emanați din uleiurile esențiale picurate în încăpere.

Cel mai bun anotimp pentru mersul la saună este iarna, deoarece contrastul de temperatură dintre căldura din saună și aerul exterior are un efect revigorant asupra corpului.

Cine poate să facă saună?

În general, sauna se recomandă tuturor persoanelor sănătoase sau care nu prezintă afecțiuni grave, dar pentru a nu avea nicio surpriză neplăcută, înainte de a merge la saună cel mai bine ar fi să faci o vizită medicului personal. Este foarte important ca acesta să îți spună dacă sauna este sau nu potrivită pentru starea de sănătate pe care o ai în momentul respectiv.

Atenție! Femeile însărcinate, persoanele cu afecțiuni cardiace sau cele care au probleme cu tensiunea arterială ar trebui să evite sauna, atrag atenția medicii deoarece căldura extremă poate produce diverse complicații.

Totodată, specialiștii le recomandă persoanelor care merg pentru prima oară la saună și simt că nu pot suporta căldura să își asculte corpul și să părăsească imediat încăperea.

Cât durează o ședință de saună?

Primele ședințe la saună nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute, atrag atenția experții.

Cu timpul, pe măsură ce corpul este expus tot mai des la astfel de terapii, perioada petrecută în saună poate să crească la 15 minute. Însă, nici cei care fac frecvent saună nu trebuie să stea mai mult de 20 de minute.

Specialiștii în spa afirmă că dacă temperatura saunei este de 80°C – 90°C, timpul optim de utilizare a acesteia este 10-15 minute.

Experiențe fabuloase la numai câteva ore de Timișoara

După ce au observat beneficiile pe care sauna le are asupra corpului uman, foarte multe culturi au preluat de la nordici acest ritual wellness întâlnit în special în hotelurile spa.

Noi am descoperit trei hoteluri inedite, parte a lanțului Adventor Hotels din Ungaria, situate la câteva ore de Timișoara, unde vei beneficia de o gamă variată de saune ce îți vor readuce sănătatea și starea de bine în corp.

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior este o stațiune balneară atipică și asta pentru că este atât de wellness, cât și de golf.

Situat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, inima regiunii termale din vestul Ungariei, renumită pentru izvoarele sale curative, hotelul Greenfield deține un fabulos centru spa și wellness ce le pune la dispoziția oaspeților aflați în căutarea relaxării numeroase tratamente de spa, dar și de răsfăț.

Centrul de spa și wellness din cadrul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior cu o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de zonă proprie de wellness şi saună are printre altele două piscine interioare, o piscină pentru copii cu tobogan, două piscine cu apă termală o piscină exterioară, două saune finlandeze precum și o cameră cu sare.

Din primăvara anului trecut, reprezentanții hotelului le-au pus la dispoziția turiștilor Wellness exclusiv Spa&Harmony care include saună luminoasă, infra sauna, saună cu sare pentru terapie cu piatră, fântână de gheaţă, cameră cu sare, baie de aburi, cinema spa, cameră de soare, jacuzzi.

Hotelul Sirius

Un alt loc absolut superb și relaxant este hotelul Sirius, situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta.

Acest hotel are o arhitectură deosebită ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Mai mult, deține un centru spa fabulos ce are șapte piscine diferite, dar și zece saune în care vei beneficia de experiențe cu totul și cu totul inedite.

Pe lângă piscină și saună în centrul spa al hotelului Sirius poți să te bucuri de o varietate largă de tratamente speciale de răsfăț sau de înfrumusețare premium.

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa care este situat chiar la de-a lungul graniței cu Austria, la doar o oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron – un loc cu o bogată valoare istorică aflat în inima zonei Lővérek.

Atunci când pășești pe poarta hotelului intri într-o lume exclusiv a spa-ului de înaltă calitate, unică în zonă. La centrul spa al hotelului Fagus te poți bucura de piscină pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de aventură, dar și foarte multe saune.

În plus, poți să optezi și pentru tratamentele de răsfăț și de înfrumusețare care sunt de cea mai înaltă calitate.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și Tratament sau prevenție? Cum să îți îngrijești sănătatea în 2024. Locul magic aflat la numai câteva ore de Timișoara, unde îți vei găsi echilibrul între minte, corp și suflet

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult