- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Doi turişti britanici au ajuns din greşeală în România şi au rămas impresionaţi: „Mă simt minţit de presa britanică! Este un loc minunat, are o reputație complet nedreaptă”

18 May, 18:14 • stefan.vlad
Doi turişti britanici au ajuns din greşeală în România şi au rămas impresionaţi. Josef Roberts, un vlogger britanic, a vizitat întâmplător ţara noastră, alături de soție, deși ar fi trebuit să meargă la Istanbul. Ei spun că au fost mințiți de ziarele britanice și că România are o reputație proastă complet pe nedrept. 
Doi turişti britanici au ajuns din greşeală în România şi au rămas impresionaţi: Mă simt minţit de presa britanică! Este un loc minunat, are o reputație complet nedreaptă

Doi turişti britanici au ajuns din greşeală în România. „Un lucru pe care simt că trebuie să-l spun: inițial, planul nostru nu era să mergem în România, ci să mergem la Istanbul, în Turcia. Dar am ales România la întâmplare ca alternativă și înainte de a veni eram puțin îngrijorați.

Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit și, ca să fiu sincer, mă simt un pic mințit.

Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare” spune Josef.

Citeşte şi: Locul din Europa în care se vorbește limba română. Se află la doar câteva ore distanță de România și este la mare căutare printre turiști

Doi turişti britanici au ajuns din greşeală în România

După ce au vizitat câteva obiective din ţara noastră, turiştii americani au rămas fascinaţi din mai multe puncte de vedere, pe care au dorit să le împărtăşească şi publicului larg.

Dar, de fapt, fiind în România și trăind experiența, este un loc minunat. Are o reputație complet nedreaptă, aș spune eu. Este complet nedrept. Locul este frumos, orașele sunt un amestec fantastic de arhitectură slavă, greacă și modernă. Istoria este fascinantă, știi, au cavalerii, au românii înșiși, au Imperiul Otoman și toată această istorie fascinantă. Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată).

România agtrage încă turişti străini

Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: „Oh, mergeți în România”, „De ce mergeți în România?”, „Este periculos acolo, aveți grijă”. Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare, nimeni nu a încercat nimic. Dar toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor pentru că au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română, așa că știi tu.

Asta nu înseamnă că România nu are problemele ei. Sunt câteva graffiti-uri prin orașe, se pare că e o chestie de corupție, nu știu prea multe despre asta. Dar fiecare societate are problemele ei. Și, ca să fiu sincer, nicăieri unde am fost noi nu a fost mai dur decât în Birkenhead, Rhyl sau oriunde altundeva de genul ăsta” mai spune turistul.

Vloggerul susține de asemenea că problemele unor țări vestice sunt puse intenționat în cârca unor naționalități, pentru a masca impotența statului.

Așa că dacă oamenii din acele locuri îți spun să nu te duci în România pentru că este periculos toate statisticile arată destul de clar dacă ne uităm la statisticile de criminalitate că București este mai sigur decât Londra! Deci, de ce are acest stereotip ridicol, acest mit în jurul ei? Mă depășește complet și nu mă pot abține să nu simt că a fost creat de mass-media, așa cum fac cu albanezii.

Ei aleg aceste țări aleatorii din Europa de Est, Europa de Sud, Balcani, etc. pentru a pune problemele pe seama lor, când de fapt trebuie să se uite mai întâi la ei înșiși și să le rezolve pe toate. Dacă vreodată v-ați îngrijorat oricât de puțin să veniți în locuri precum România, faceți-o” mai spune Josef, potrivit Stiridiaspora.ro.