- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Familiile cu copii isi mai pot prelungi vacanta la pret redus

02 Sep, 12:31 • Redactia DailyBusiness
Familiile cu copii isi mai pot prelungi vacanta de vara la mare cu inca o saptamana, la tarife reduse, prin intermediul programelor speciale “Litoralul pentru toti” si “Litoralul pentru toti - All Inclusive”, anunta Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii. 
Familiile cu copii isi mai pot prelungi vacanta la pret redus

”Industria turismului saluta decizia Guvernului Romaniei de a prelungi vacanta de vara a elevilor. Aceasta decizie va contribui la prelungirea vacantelor in destinatiile turistice romanesti, in general, si mai ales in destinatiile montane si pe Litoralul romanesc, unde turistii pot beneficia de tarife speciale prin intermediul programelor O saptamana la munte, Litoralul pentru toti si Litoralul pentru toti – All Inclusive”, a spus Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania si presedinte ANAT.

 “Destinatiile interne de vacanta vor fi preferate celor externe, unde ar fi fost necesara o rezervare din timp pentru aceasta saptamana suplimentara, desi exista inca oferte de tip last minute. Operatorii privati din turismul romanesc vor putea astfel sa inregistreze o crestere a veniturilor, care sa le consolideze investitiile in turismul autohton, dupa perioada grea a ultimilor ani, marcata de criza economica”, a mai declarat Corina Martin, potrivit Agerpres.  

Tarifele in statiunile de la Marea Neagra prin programul „Litoralul pentru toti”, valabile in perioada 2 septembrie-14  octombrie, sunt intre 179 de lei si 549 de lei pentru sase nopti de cazare la hoteluri de 1-5 stele, fiind mentinute la valorile de anul trecut.

Astfel, un pachet la un hotel de o stea costa 179 de lei pentru sase nopti fara mic dejun, la doua stele pretul este 209 lei fara mic dejun si 279 de lei cu mic dejun, iar pentru trei stele turistul trebuie sa plateasca 240 de lei fara masa de dimineata si 379 de lei cu micul dejun inclus.

Sase nopti de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, costa 439 de lei, iar la cinci stele pretul unui pachet este de 549 de lei.

Turistii pot opta si pentru varianta all inclusive, care asigura toate cele trei mese in regim bufet, cu bauturi incluse, acces gratuit la locuri de joaca pentru copii, piscine, sezlonguri si umbrele pe plaja.

Astfel, tarifele pentru un pachet de cinci nopti la all inclusive pornesc de la 695 de lei la un hotel de trei stele, 795 lei la patru stele si 895 de lei la cinci stele.