- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Greva personalului navigant al Lufthansa provoaca anularea a 20 de zboruri

01 Sep, 12:31 • Redactia DailyBusiness
Greva personalului navigant al companiei germane Lufthansa a provocat anularea a cel putin 20 de zboruri sambata, fiind prevazuta o revenire la normal in cursul acestei zile, potrivit unui purtator de cuvant al aeroportului din Frankfurt.
Greva personalului navigant al Lufthansa provoaca anularea a 20 de zboruri

In urma grevei de vineri de pe cel de-al treilea cel mai mare aeroport din Europa ca trafic de calatori, ‘aeronavele nu se afla la locul potrivit sau echipajele de zbor nu sunt disponibile’, a indicat aceasta.

Lufthansa a precizat ca 18 zboruri interne, cu destinatia sau plecarea din strainatate au fost anulate, drept consecinta a grevei incepute vineri, care a provocat importante perturbari, cu anularea a 360 de zboruri, potrivit unui comunicat publicat pe internet, transmite Agerpes.

Vineri, sindicatul UFO, din care fac parte doua treimi din cei circa 18.000 de insotitori de bord ai companiei aeriene germane, si care a lansat apelul la greva, a salutat o ‘participare ridicata’ la aceasta actiune.

Greva a fost decisa de sindicat dupa esecul negocierilor cu conducerea companiei privind salariile si conditiile de munca.  

Printre cursele anulate vineri se numara si doua curse aeriene Frankfurt – Bucuresti si retur. 

Prima cursa anulata, numarul 1418, urma sa aterizeze pe Otopeni, venind de la Frankfurt, la 13.25, iar cea de-a doua, numarul 1419, avea programata ora 14.20 pentru decolarea spre Germania. 

Greva este declansata dupa esecul ultimelor negocieri care s-au concentrat pe marirea salariilor. 

Mai mult de 18.000 de stewardese si stewarzi lucreaza la bordul avioanelor Lufthansa, iar UFO sustine ca peste doua treimi dintre ei sunt membrii sai. 

In aprilie, UFO a cerut o crestere a salariilor de 5% in 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie acest an, dupa trei ani de stagnare. Lufthansa nu a dat pana acum detalii despre ceea ce este pregatita sa acorde.