- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Locul de basm ascuns într-o pădure din Munții Apuseni. Tot mai mulți turiști merg acolo să scape de haosul din orașele mari

26 May, 18:41 • Claudia Simion
Un loc parcă desprins din povești atrage tot mai mulți turiști în sezonul cald. Se află într-o pădure din Munții Apuseni, la peste 800 de metri altitudine.
Locul de basm ascuns într-o pădure din Munții Apuseni. Tot mai mulți turiști merg acolo să scape de haosul din orașele mari

Locul de basm ascuns într-o pădure din Munții Apuseni. Raven’s Nest – The Hidden Village a fost gândit ca un fel de muzeu al satului, cu căsuțe vechi din lemn, de mai bine de 100 de ani. În sezonul rece e închis din cauza vremii, dar vara tot mai mulți turiști merg să se deconecteze și să petreacă câteva zile departe de haosul cotidian.

Citește și Cât de scumpă este o vacanță în Elveția. Care sunt orașele pe care trebuie să le vezi neapărat

Căsuțele de la Raven’s Nest sunt originare din Munții Apuseni, din județele Cluj și Alba, și au fost făcute prin secolele 19 – 20. Au fost recondiționate, dar s-a păstrat acel aer tradițional. Toate sunt din lemn, iar înăutru au o mulțime de obiecte de mobilier atent lucrate, cu tot felul de elemente tradiționale, care să te ducă cu gândul la satele tradiționale românești.

Locul de basm ascuns într-o pădure din Munții Apuseni

Cei care merg la Raven’s Nest au o mulțime de activități. Fiind aflat în centrul pădurii, turiștii se pot relaxa și se pot bucura de aer curat și de plimbări prin mijlocul naturii. Undeva în pădure, la înălțime, există un loc amenajat cu multe puf-uri și cu un view superb. E zona ideală pentru citit și relaxat. La această unitate de cazare există și un restaurant disponibil pentru toți cei cazați, unde se servesc mâncăruri preparate pe baza unor rețete autentice, din bătrâni.

De asemenea, există și cinema în aer liber. La anumite ore se pun filme la videoproiector, undeva printre copacii înalți, iar cei dornici să urmărească un lungmetraj se pot așeza pe șezlonguri, hamace sau pufuri și să se bucure de moment.

Citește și Vești proaste pentru turiști. Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc cu 20%, din 17 iunie. Cât trebuie să scoată din buzunar pasionații de călătorii

Vizitatorii au parte în fiecare seară de foc de tabără și o atmosferă de vis. În plus, există și un spa outdoor, tot în mijlocul naturii, de unde peisajul e de vis. Din loc în loc sunt și tot felul de view point-uri de unde se văd cele mai frumoase apusuri și răsărituri.