- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Locul din lume unde o casă costă doar 1 euro. Se impune o singură condiție obligatorie

09 Sep, 19:27 • Alexe Raluca
Autoritățile locale din Sardinia oferă case contra unui singur euro. Prin această metodă, municipalitatea își dorește să repopuleze zona. Pentru a beneficia de acest preț simbolic, ai o singură obligație.
Locul din lume unde o casă costă doar 1 euro. Se impune o singură condiție obligatorie

Primăria unei localități din Sardinia oferă case la prețul de 1 euro. Municipalitatea a setat acest preț simbolic, însă cine vrea să beneficieze de o astfel de locuință în zona de vis, desprinsă parcă din povești, trebuie să facă un lucru foarte important. Intenția autorităților este să repopuleze zona, după ce locuitorii au migrat fie în orașe mai mari, fie în alte țări.

Citește și: O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Care sunt condiţiile puse

În Sardinia se vând case cu doar 1 euro

Reprezentanții primăriei din Sardinia au transmis că oferta se adresează cu precădere celor care lucrează în IT sau un domeniu adiacent, bine plătit, care au nevoie doar de un calculator și o conexiune la internet ca să lucreze eficient. Singura condiție pentru cei care vor aici o casă este să se mute în locuința achiziționată la prețul simbolic setat de autorități și să renoveze casa. Primul cumpărător a fost un designer american, însă pe listă doritorilor se mai numără 1.000 de persoane din toată lumea. Toți aceștia sunt fermecați de zona frumoasă, soarele sănătos, mâncarea gustoasă și vinul desăvârșit, notează timeout.com.

Sardinia nu este singura zonă din Italia care oferă o ofertă de nerefuzat. Sant’Elia a Pianisi a devenit cel mai recent oraș italian în care autoritățile oferă case contra sumei de un euro, doar că locuințele respective necesită renovări substanțiale. Și în Sicilia există ocazia să te muți cu bani puțini, ba chiar primești și bani pentru asta. În Petralia Soprana, un sat pitoresc din sudul Italiei, se oferă 5.000 de euro fiecărui om care se mută acolo.

Italia s-a confruntat, în ultimii 10 ani, cu o migrație acută a tinerilor către marile orașe. Petralia Soprana mai are doar 2.992 de locuitori și peste 50 de case pustii. Oferta de 5.000 de euro este o invitație cu adevărat de nerefuzat și poate chiar unică în viață pentru cei dispuși să se mute în această zonă mirifică a Italiei.

Cei care iau decizia de a se muta aici vor folosi banii primiți de la autorități pentru a se integra în societate, pentru a renova locuința și pentru a contribui la economia locală. Există și dezavantaje, însă. Oportunitățile de angajare sunt destul de scăzute, infrastructura deficitară, accesul greoi la servicii esențiale și nevoile personale. Acestea sunt lucruri de care oricine dorește să se mute aici trebuie să țină cont. Totuși, pentru a fi eligibil pentru grant, participanții trebuie, totodată, să cumpere și, dacă este necesar, să restaureze o casă în municipiu.

Citește și: 84.000 de euro pentru cei care acceptă să se mute în acest loc! Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația urbană