- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Locul din România în care un singur metru pătrat de teren costă 1 leu

10 Jan, 09:37 • Bumbeneci Diana
Există un loc în România în acre un metru pătrat de teren costă doar 1 leu. Localitatea este foarte aproape de București.
Locul din România în care un singur metru pătrat de teren costă 1 leu

Casele și apartamentele au ajuns la prețuri colosale în 2023, iar anul 2024 va aduce aceleași prețuri mari atunci când vine vorba despre chirie sau achiziție. Cu toate acestea însă, autoritățile dintr-o localitate aproape de București susțin că metrul pătrat de teren se vinde acolo cu doar un leu.

Teren la 1 leu metru pătrat

Chiar dacă în România au crescut extrem de mult prețurile în cele mai multe dintre situații, din ultimii ani, în sectorul imobiliar, există un sat din România în care metrul pătrat de teren se vinde cu doar un singur leu. Cu toate acestea însă, nu este bătaie pe achiziționarea terenului.

Este vorba despre satul Gresia din județul Prahova, la doar câțiva kilometri de București. Conform informațiilor transmise de presa locală, autoritățile din acest sat susțin că metrul pătrat de teren se vinde cu un leu.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

teren de vânzare
teren de vânzare

Satul aparține de comuna Starchiojd, alături de alte cinci așezări rurale, însă în satul Gresia nu mai trăiește nimeni. În urmă cu doi ani, ultima localnică s-a stins din viață, iar acum se dorește repopularea zonei.

Primarul satului Gresia, Cornel Gârbea a povestit că din cei 8 locuitori, azi nu a mai rămas niciunul. Cu toate acestea, sunt mulți oameni interesați să vină să locuiască aici. „Nu puțini sunt cei care ar vrea să își cumpere aici un petec de pământ pentru a se bucura de liniște și aer curat”, a spus primarul.

Mai multe locuri din județul Prahova au rămas aproape pustii. La Merdeala, de exemplu, în comuna Posești, Ion Săraru, în vârstă de 72 de ani, este omul care face cât un sat întreg, potrivit observatorulph.ro.

Ai mai putea citi și: Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult