- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mai multe trenuri vor schimba complet călătoriile în Europa. „Viitorul călătoriilor pe distanțe mici și medii aparține trenului”

09 Oct, 12:43 • Fundeanu Madalina
Compania națională de căi ferate din Austria a introdus noi trenuri de noapte. Serviciile feroviare sunt din ce în ce mai bune!
Mai multe trenuri vor schimba complet călătoriile în Europa. „Viitorul călătoriilor pe distanțe mici și medii aparține trenului”

Europa se bucură de mai mult confort! Potrivit Digi 24, Compania Națională de Căi Ferate din Austria, ÖBB, cea care a readus în atenție călătoriile cu trenul pe timp de noapte, a introdus 33 de trenuri noi. Acestea își vor face debutul la finalul anului 2023. Pe lângă îmbunătățirea considerabilă a serviciilor în ansamblu, următorul detaliu atrage cel mai mult atenția oamenilor: paturile pentru o persoană, de tip „capsulă”, în care călătorii se pot izola de restul compartimentului.

Cum va arăta noul tren austriac

Trenurile cu șapte vagoane vor avea o capacitate de 254 de pasageri și vor fi compuse din două vagoane cu locuri de șezut, trei cușete și două vagoane de dormit. În vagoanele de dormit, toate compartimentele vor deține propria lor baie, care va include și un duș. Paturile sunt fixe, fapt ce le face să fie mult mai confortabile, iar pasagerii se vor bucura de mai mult spațiu pentru bagaje, echipament de sport, cărucioare pentru copii și biciclete.

Cea mai mare inovație constă în „mini-cabine”, mai precis paturi de o persoană în vagoanele cușetă, suprapuse pe două nivele, ca un dormitor comun în care fiecare persoană se poate închide în spațiul său privat. Spațiul va fi unul mic, dar funcțional. În plus, le va oferi intimitate celor care călătoresc singuri. Aceștia vor dispune și de o oglindă, o masă pliabilă pentru micul dejun, o lampă pentru citit, o zonă de depozitare a bagajelor și dulapuri pentru încălțăminte și genți de mână, așa cum prezintă sursele Digi 24.

Tren
Tren

Te-ar putea interesa și: Grevă CFR! Trenurile vor fi blocate timp de două ore. Haos în toate gările din țară

Viitorul aparține trenului!

Leonore Gewessler, ministrul austriac pentru protecția climei, a declarat că „viitorul călătoriilor pe distanțe mici și medii aparține trenului”.

„Să iei trenul înseamnă să protejezi climatul. Acest lucru este adevărat în special în cazul trenurilor de noapte. De aceea lucrăm împreună ca să extindem rețeaua europeană a trenurilor de noapte.”, a declarat Gewessler.

„Să te urci la Viena seara și să te trezești înviorat într-o altă metropolă europeană dimineața următoare va fi mai ușor și mai confortabil pe viitor”, a mai spus ministrul austriac.

Trenurile au fost aprobate pentru a circula prin următoarele țări: Austria, Germania, Italia, Elveția și Olanda. Primele rute vor fi Viena-Hamburg și Innsbruck-Hamburg, începând din data de 10 decembrie. ÖBB, după 100 de ani de la înființare, deține, în prezent, cel mai mare număr de trenuri de noapte din Europa utilizate pe întreg continentul.

Vezi și: Circulația mai multor trenuri a fost suspendată! CFR a luat noi decizii drastice