- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ministrul Culturii: Numai primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul

08 Sep, 14:40 • Redactia DailyBusiness
Puiu Hasotti, ministrul Culturii, a declarat sambata ca doar Primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul din localitate, iar daca aceasta cladire ramane la primarie, ministerul poate sa contribuie cu o parte din suma de bani necesara pentru restaurarea ei.
Ministrul Culturii: Numai primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul

„Situatia este astfel: daca primaria, consiliul local, gasesc de cuviinta sa vanda Cazinoul il vinde, nimeni nu are cum sa intervina. Ministerul Culturii poate sa intervina doar in sensul ca fiind o cladire de patrimoniu, in clasa A, in a supraveghea cat se poate de atent, permanent, ca restaurarea Cazinoului sa se faca asa cum trebuie, conform regulilor, sa se respecte forma initiala si decorurile initiale 100%. In situatia in care primaria nu va vinde, Ministerul Culturii se poate implica alaturi de primarie, prin Fondul National de Restaurare, printr-o suma de bani, prin care sa contribuie la restaurare”, a spus Hasotti.

El a adaugat, conform [url=http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/146222-Ministrul-Puiu-Hasotti-Numai-primaria-Constanta-poate-decide-daca-vinde-sau-nu-Cazinoul.html]Agerpres[/url], ca inca nu s-a facut o evaluare a costurilor unei restaurari a cladirii Cazinoului din Constanta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a convenit [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/mdrt-transfera-cazinoul-din-constanta-la-primarie-80515/]transferul Cazinoului din Constanta[/url] in administrarea Consiliului Local al Primariei orasului, intrucat nu are fonduri pentru reabilitarea cladirii, iar termenul de incepere a lucrarilor a fost depasit.

Cazinoul din Constanta a fost preluat, la 31 august 2011, de catre MDRT de la Consiliul Local al Primariei din Constanta, cu scopul de a fi reabilitat, urmand ca, dupa acest proces, imobilul sa revina in administrarea Primariei Constanta.  

Potrivit Hotararii de Consiliu Local, acceptata de minister, reabilitarea ar fi trebuit sa inceapa in maximum un an de la preluarea de catre MDRT si sa nu dureze mai mult de 3 ani.

Radu Mazare, primarul Constantei, a declarat miercuri ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/mazare-vrea-sa-scoata-cazinoul-la-vanzare-80481/]intentioneaza sa vanda obiectivul[/url] printr-o licitatie internationala.

Mazare a mai spus ca banii care fusesera alocati in acest an pentru reabilitarea Cazinoului, adica 1,6 milioane de euro, vor fi folositi pentru realizarea unei instalatii de agrement nautic pe lacul Siutghiol din Mamaia.