- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”. Sportivii români vor zbura la Jocurile Olimpice de la Paris cu aeronava

19 Apr, 10:06 • Amarie Giorgiana
O aeronavă TAROM cu numele „Nadia Comăneci” îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Demersul reprezintă o premieră pentru România.
O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”. Sportivii români vor zbura la Jocurile Olimpice de la Paris cu aeronava

TAROM a anunțat că a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadia Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene. Aeronava va purta numele cunoscutei gimnaste române, deținătoare a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și 1980 și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii la Montreal, în 1976.

Citește și: Se impun noi reguli privind călătoriile cu avionul! Pasagerii care nu le respectă nu vor fi lăsaţi să urce în aeronavă

„TAROM va purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris cu o aeronavă ce poartă numele Nadiei Comăneci. Compania TAROM a semnat, joi, acordul de utilizare a numelui Nadiei Comăneci pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota companiei aeriene”, arată comunicatul TAROM.

Sportivii români vor zbura la Jocurile Olimpice de la Paris cu aeronava „Nadia Comăneci”

Sportivii români care vor participa la Jocurile Olimpice, vor zbura la Paris cu aeronava care poartă numele Nadiei Comăneci. Inițiativa reprezintă un simbol al parteneriatului pe care compania l-a încheiat, de-a lungul anilor, „cu tot ceea ce înseamnă perseverenţă şi performanţă”, a spus directorul general al TAROM, Costin Iordache.

„În premieră pentru România, o aeronavă preia numele unui sportiv român. Nadia Comaneci și TAROM urează succes olimpicilor români și pregătesc o aeronavă specială care să îi conducă spre performanță.”, arată comunicatul transmis de compania aeriană.

Citește și: Top 3 destinații de vacanță atipice, pe care nu trebuie să le ratezi în 2024