- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Parcul Olimpic din Atena, in randul ruinelor grecesti. Cum arata azi locul in care s-a tinut Olimpiada din 2004 (Foto-Video)

21 Aug, 19:45 • Redactia DailyBusiness
La 8 ani dupa ce Grecia a investit peste 15 miliarde de dolari in organizarea Jocurilor Olimpice, editia din 2004, majoritatea facilitatilor construite la momentul respectiv au fost lasate in paragina.
Parcul Olimpic din Atena, in randul ruinelor grecesti. Cum arata azi locul in care s-a tinut Olimpiada din 2004 (Foto-Video)

Autoritatile dau vina pe situatia economica dezastruoasa, la care de altfel a contribuit serios si investitia pe care au focut-o in construirea intregului complex olimpic, cu toate facilitatile necesare.

„Aceste locatii au fost realizate special pentru manifestatiile sportive. Astazi nu mai au cum sa starneasca interesul localnicilor. Cateva zone mai sunt utilizate de sportivi profesionisti si amatori pentru antrenamente, insa intr-un numar foarte mic”, se arata intr-un reportaj AFP.

Oficialii greci recunosc ca o alta cauza a acestei situatii o reprezinta lipsa de organizare si de planificare. La momentul construirii parcului nu existau planuri concrete in legatura cu transformarile ce trebuiau facute dupa incheierea Olimpiadei.

Spre exemplu autoritatile de la Londra au rezervat din suma alocata organizarii Jocurilor Olimpice din acest an peste 290 de milioane de lire (378 milioane de euro) pentru transformarea Parcului Olimpic, dupa ce toate competitiile olimpice iau sfarsit, astfel incat acesta sa isi mai gaseasca utilitatea.

Printre cele mai importante locatii abandonate si lasate degradarii se numara: centrul acvaristic, arena de volei sau arena de softball.

Complexul Olimpic Helliniko are nevoie urgenta de investitori privati, altfel, in cel mai scurt timp, din el vor ramane doar niste ruine, scrie Business Insider.

Vezi in galeria de mai jos cum arata azi o parte din locatiile parcului olimpic ce a gazduit Olimpiada din 2004.

Intr-un reportaj realizat de AFP autoritatile responsabile cu amenajarea parcului olimpic vorbesc despre ceea ce ar fi trebuit sa se faca si ceea ce s-a facut de fapt pentru acest loc.

[dbvideo=912]