- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 mai

26 Apr, 12:01 • Redactia DailyBusiness
Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), a revizuit in crestere numarul de turisti care sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 mai. Astfel, ea se asteapta la 30.000 de turisti, cei mai multi in Mamaia, Costinesti si Vama Veche.
Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 mai

‘Initial am estimat ca 25.000 de turisti isi vor petrece minivacanta de 1 mai pe litoral. Dar pentru vremea se anunta a fi favorabila, iar turistul roman nu isi programeaza vacanta cu mult timp inainte, estimam ca numarul acestora va depasi 30.000. Cele mai aglomerate statiuni vor fi Mamaia, Costinesti si Vama Veche, dar cand vorbim despre Vama Veche, vorbim de turism neorganizat, la liber. Nu putem avea o situatie exacta acolo”, a spus Corina Martin.

„Anul trecut au fost 25.000 de turisti pe litoral, fata de 20.000, cat estimasem”, a adaugat ea.

Pe 18 aprilie, presedintele ANAT estima ca in minivacanta de 1 mai (27 aprilie – 2 mai) [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/cati-turisti-merg-la-mare-in-mini-vacanta-de-1-mai-e-pregatit-litoralul-75783/ ]vor merge pe litoral peste 25.000 de turisti[/url], cam acelasi numar ca si in aceeasi perioada a anului trecut.

Tariful mediu pentru statiunile din nordul litoralului va fi de 60-70 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, insa cu cat se vor cumpara mai multe nopti, cu atat se va reduce tariful pe noapte, a declarat Corina Martin. In statiunile din sud, preturile ajung si la 50 de lei pe noapte.

Si bugetarii vor avea parte de o mica vacanta de 1 mai, dupa ce Guvernul a decis ca ziua de [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/minivacanta-de-1-mai-guvernul-a-hotarat-ca-30-aprilie-sa-fie-zi-libera-in-sectorul-public-75942/ ]30 aprilie 2012 este declarata zi nelucratoare[/url] in sectorul public, ceea ce duce o la crestere a numarului de turisti.