- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Petrescu: Ar trebui organizate evenimente pentru ca turistii sa nu vina pe litoral doar vara

24 Mar, 10:28 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Turismului, Cristian Petrescu (foto), a spus, vineri, ca ar trebui organizate diverse evenimente pentru atragerea turistilor pe litoral si in alte perioade din an, nu doar in lunile de vara, referindu-se la circuite culturale sau excursii cu vaporasul.
Petrescu: Ar trebui organizate evenimente pentru ca turistii sa nu vina pe litoral doar vara


„Daca se continua cu acest gen de a incerca sa faci turism pe litoral, adica doua luni de sezon, hotelierii actioneaza pe masura, in sensul ca incearca sa aiba profitul doar in acele doua luni pentru un an intreg sau sase luni de sezon cum ar trebui. Faptul ca hotelurile sunt deschise de la 1 mai pana la sfarsitul lui octombrie inseamna ca ar trebui facut ceva ca turistul sa nu vina doar pentru soare si nisip, ci sa aiba si multe alte lucruri de facut si ma refer la circuite culturale, excursii cu vaporasul, agrement, organizare evenimente”, a declarat, vineri, la Mangalia, ministrul Petrescu, potrivit presei centrale.

El a mai spus ca ar trebui „marita durata de sedere a turistului pe litoral”, astfel incat oamenii sa fie atrasi sa ramana mai mult timp, nu doar un weekend.

Ministrul s-a aflat, vineri, in judetul Constanta, el vizitand mai multe obiective printre care Portul turistic din Mangalia si Cazinoul din Constanta.