- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Româncă plecată în vacanță în Grecia, indignată de prețurile colosale din Grecia și serviciile oferite. „Nu mă așteptam”

17 Aug, 23:22 • Cornel Ghimeșan
Prețurile au crescut considerabil în Grecia la serviciile oferite turiștilor, din cauza crizei economice și a inflației.
Româncă plecată în vacanță în Grecia, indignată de prețurile colosale din Grecia și serviciile oferite. Nu mă așteptam

Și insula Thassos din Grecia a trecut printr-o serie de schimbări majore în ceea ce privește prețurile la serviciile pentru turiști.

O româncă care a plecat în Thassos și-a exprimat nemulțumirea pe rețelele sociale după ce a văzut cât costă închirierea șezlongurilor.

Citește și O altă avertizare transmite MAE! Românii trebuie să știe asta! Țara în care s-a decis ridicarea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4

„Anul acesta, ne-am întors cu mare drag pe această insulă minunată. Astăzi am ales Marble Beach. La ora 8 am fost pe plajă, cu șezlong, știind că urmează să se aglomereze destul de rapid. Deși am plătit 15 euro pentru un șezlong, nu mă așteptam să fiu îngrămădită de prosoapele + umbrelele celor care s-au pus în fața noastră (fără a plăti șezlong). Este loc «sub soare» pentru toată lumea și mă bucură faptul că atât de multă lume află de această minunată plajă, dar ar fi plăcut sa fie puțin mai «aerisit» și totuși să fie o diferență între cei care au plătit suma de 15 euro si cei care au ales varianta «free», cu propriul prosop și umbreluță”, a povestit turista româncă.

Prețurile au crescut enorm în Grecia, sunt cu mult peste media de anul trecut. Turiștii susțin că serviciile oferite sunt mult sub nivelul așteptărilor. Cu toate acestea, Grecia rămâne printre cele mai căutate destinații pe timpul verii.

Citește și O nouă regulă pe plajele din Italia! Localnicii sunt revoltați și vor să dea autoritățile în judecată

Număr – record de turiști români în Grecia în 2023

Grecii estimează un număr-record de turiști români în acest an pe insulele elene. Cu toate că datele nu au fost centralizate încă pentru că nu s-a terminat sezonul, estimările indică un număr de peste două milioane de români care și-au petrecut concediul în Grecia.

E un număr mult mai mare față de nivelul de dinainte de pandemia de Covid. Numărul turiștilor români ajungea atunci la circa 1,3 milioane.

Încasările de călătorie în perioada ianuarie-aprilie 2023 au înregistrat o creștere de 38% față de perioada corespunzătoare din 2022 și s-au ridicat la peste 1,4 miliarde de euro.

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult