- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Suveniruri vacanţă 2023. De ce nu mai sunt 100% în trend clasicii magneţi de frigider

12 Aug, 21:16 • Dobran Viorel
În aproape fiecare bagaj de vacanţă există, la întoarcere, magneţi de frigider, brelocuri naţionaliste şi o cutie-două de dulciuri pentru colegii de birou. Nu sunt chiar cele mai indicate suveniruri pe care le aşteaptă cei dragi.
Suveniruri vacanţă 2023. De ce nu mai sunt 100% în trend clasicii magneţi de frigider

Orice vacanţă se termină cu stresul micilor suveniruri pentru apropiaţi, care se reduc în final la clasicii magneţi de frigider, un breloc sau cutiile colorate de bomboane luate pe grabă dina eroport pentru că în bagaj oricum nu mai avea loc nimic.

Intrând în magazinele de suveniruri, suntem tentați să cumpărăm primele obiecte care ne ies în cale, însă nu toate se pot integra cu succes în designul locuinței și deseori doar umplu spațiul pe rafturi.

Este recomandat să fiți conștienți în privința achiziționării suvenirurilor de călătorie. În loc să cumpărați mai multe suveniruri, este mai bine să optați pentru un singur obiect cu valoare emoțională, legat de o experiență semnificativă a vacanței dumneavoastră, chiar dacă acesta nu este neapărat costisitor şi să uitaţi de clasicii magneţi de frigider.

Românii trebuie să țină cont de această greșeală! Riscați să pierdeți zilele de concediu

Luați în considerare paleta de culori din camera în care doriți să integrați suvenirul, astfel încât acesta să se potrivească în mod armonios. În colectarea suvenirurilor, încercați să alegeți obiecte care, în mod individual, pot să nu pară potrivite cu decorul, dar împreună vor crea un aspect unic pentru camera respectivă.

Evitați să supraaglomerați un raft cu multe suveniruri mici, cum ar fi scoici, magneţi de frigider sau figurine, deoarece acest lucru poate crea o impresie de aglomerare și dezordine. O soluție eficientă este să aranjați aceste suveniruri mici pe o tavă și să o expuneți pe un raft sau pe o masă.

Fără magneţi de frigider! Iată câteva tipuri de suveniruri și sfaturi pentru a le integra în decorul casei dumneavoastră:

O alegere excelentă pentru suveniruri sunt diferitele tipuri de țesături. Acestea, ca şi clasicii magneţi de frigider, sunt ușor de transportat, ocupând puțin spațiu în bagaj, dar au alt efect. Optați pentru materiale textile precum fețe de masă sau șervete decorative, care pot fi integrate cu ușurință în bucătărie.

În căutarea suvenirurilor, căutați și obiecte practice care să completeze designul. De exemplu, un castron mic cu un design interesant poate servi ca element decorativ pe hol și poate funcționa și ca loc de depozitare pentru chei, chiar dacă ocupă un loc mai mare ca magneţii de frigider în bagajul de cală.

Pietre de whisky din Irlanda, în loc de magneţi de frigider

Pietre de whisky din Irlanda, în loc de magneţi de frigider
Pietre de whisky din Irlanda, în loc de magneţi de frigider

Cunoscătorii de whisky din Irlanda au o creație perfectă pentru aceia dintre voi care apreciază o băutură bună, din când în când. În loc să pui gheață în următorul pahar de whisky, folosește  cuburile din „piatră” – roca neporoasă, inodoră, care nu va avea niciun efect asupra gustului impecabil al whisky-ului. Nu doar că îți va aduce băutura la temperatura perfectă, dar nu va dilua alcoolul așa cum o face gheața. În plus, o poți folosi pentru toate tipurile de băuturi! Alege-ți câteva în următoarea ta călătorie în Irlanda. Sunt perfecte pentru tine, sunt suveniruri nemaipomenite și, totodată, un bun motiv de conversație!

Revistele de design locale pot constitui atât un element decorativ, cât și o sursă de inspirație pentru renovări și amenajări interioare.

În călătorii, se adună deseori diverse obiecte mici care par neînsemnate la prima vedere: bilete, ghiduri de călătorie etc. Cu toate acestea, pot deveni suveniruri unice, păstrând amintiri neprețuite.

Unele dintre cele mai frumoase suveniruri pot fi descoperite gratuit pe plajă și pot fi integrate cu succes în decor, scrie Rador, citând actualno.com. Pietre, scoici, cochilii și alte obiecte naturale pot fi așezate pe un raft sau într-un vas de sticlă, creând astfel un punct de atracție vizuală.

În căutarea suvenirurilor, puteți căuta și decorațiuni de Crăciun unice din locurile vizitate. Acestea pot aduce o notă festivă în timpul sărbătorilor și pot reaminti de vacanța de vară.

Deși avem acces la hărțile digitale pe telefoanele noastre, hărțile de hârtie pot fi totuși suveniruri interesante. Așezați o hartă colorată pe un perete pentru a adăuga un element vizual atractiv și pentru a evoca amintiri.

Una dintre cele mai simple metode de a aduce amintirile călătoriei în interiorul casei este să păstrați câțiva bani locali. Aceștia pot fi expuși într-un cadru sau într-un loc special pentru a păstra vie memoria experiențelor de călătorie.

Caligrafii personalizate, nu magneţi de frigider, dacă vii din China

Dacă destinația ta de vacanță este China, îți recomandăm să alegi ceva unic pentru apropiații tăi. Caligrafia este una dintre cele mai proeminente părți ale culturii chineze, cu mii de ani de istorie. Dacă ești în căutarea unui suvenir adecvat din China, uită-te la imprimeurile caligrafiei chineze antice. Sunt frumoase dacă sunt folosite ca tablouri, de ce nu? Dacă, însă, bugetul îți permite, poți cumpăra caligrafie scrisă manual, dintr-o multitudine de locații din toată China, inclusiv Shanghai, Beijing sau orice oraș important. Poți opta pentru o personalizare mai în amănunt, mergând la un caligraf, pe care îl găsești pe străduțele turistice ale orașelor, care să-ți scrie numele de familie cu caractere chinezești. Cei mai mulți artiști vor avea o selecție de rame și perii de bambus, care să îți înfrumusețeze achiziția. Astfel poți afișa arta chineză la tine acasă.

De ce nu e bine să ții magneți pe frigider, de fapt. Ce ascunde acest obicei

Suveniruri vacanţă 2023. De ce nu mai sunt în trend clasicii magneţi de frigider

De ce nu e bine să ții magneţi pe frigider, de fapt. Aceste suveniruri pe care oamenii le colecționează cu drag din vacanțele în care merg sau de la prietenii care au vizitat locuri deosebite, deși par inofensive, în realitate ar putea crea multe probleme. În special persoanelor care au anumite afecțiuni. Pare incredibil, nu-i așa? Ei bine, iată care este explicația cercetătorilor.

De ce nu e bine să ții magneți pe frigider, de fapt. Multe persoane au acest obicei

Un anumit tip de magnet, utilizat în multe produse comerciale cum ar fi suvenirurile lipite de frigider, poate interfera cu stimulatoarele cardiace și cu dispozitivele cardiace implantate și poate duce la decesul paceintului.

Potrivit revistei Heart Rhytm, o apropiere mai mică de 3 cm de un magnet de neodim este suficient pentru a destabiliza aceste dispozitive cardiace, scrie BBC. De aceea, producătorilor li se transmite să includă un avertisment de sănătate pe produse. Magneții obișnuiți din fier sau ferită, care au o culoare cenușie mată și o putere magnetică scăzută, nu reprezintă o preocupare prea mare.

Magneții foarte puternici fabricați din neodimiu-fier-boron, care sunt strălucitori și de culoare argintie, au devenit disponibili recent. Dar, datorită intensității ridicate a câmpului magnetic și a costurilor de producție reduse, aceștia sunt utilizați în hard disk-uri de calculator, căști și difuzoare hi-fi, precum și în jucării, bijuterii și chiar haine.

Sancțiuni pentru românii care își vând voucherele de vacanță. Amenzile sunt uriașe! „Vânzarea voucherelor este interzisă”

Cercetătorii elvețieni de la Spitalul Universitar din Zurich au testat efectul magneților de neodim la 70 de pacienți cu probleme cardiace – 41 cu stimulatoare cardiace și 29 cu defibrilatoare cardioverter implantabile.

Micii magneți de frigider de 8 g testați au interferat cu toate dispozitivele pacienților, indiferent de marca sau tipul acestora, atunci când se aflau la o distanță maximă de 3 cm.

Cercetătorii au declarat că magneții de neodim mai mari ar putea să provoace interferențe la distanțe mai mari decât aceasta.

Deși dispozitivele au funcționat din nou în mod normal odată ce magnetul a fost îndepărtat, cercetătorii au avertizat că ar putea apărea daune permanente în cazul unei expuneri prelungite. Spre exemplu, în cazul în care o persoană ar purta o insignă. „Medicii ar trebui să avertizeze pacienții cu privire la riscurile asociate cu acești magneți.”, a declarat cercetătorul principal al studiului Thomas Wolber. „Recomandăm, de asemenea, ca ambalajul să includă informații despre riscurile potențiale”, a completat acesta.