- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sancțiuni pentru românii care își vând voucherele de vacanță. Amenzile sunt uriașe! „Vânzarea voucherelor este interzisă”

06 Aug, 11:29 • Lupu Alexandra
Amenzi uriașe pentru românii care își vând voucherele de vacanță. Iată ce sancțiuni riscă să primească oamenii care fac asta.
Sancțiuni pentru românii care își vând voucherele de vacanță. Amenzile sunt uriașe! „Vânzarea voucherelor este interzisă”

Tot mai mulți români aleg să-și vândă voucherele de vacanță. Fenomenul a luat amploare în România, astfel, sute de anunțuri au apărut pe site-urile de mică publicitate sau pe rețelele sociale, informează ziare.com.

Vouchere de vacanță 2023

De cele mai multe ori, românii care aleg să își vândă voucherele de vacanță, renunță la o parte din valoarea lor, pentru a atrage cumpărătorii. În cele mai multe anunțuri se poate observa o diferență de aproximativ 500 de lei. Fenomenul a luat amploare în România, însă trebuie menționat că o parte de vină o poartă și proprietarii unităților de cazare care acceptă tichetele, în ciuda faptului că acestea nu sunt prezentate de titular.

Citește și despre următorul subiect: Amenzi usturătoare pentru românii care locuiesc la bloc. Primești amendă de până la 3.000 de lei dacă încalci această lege

Accesând turism.gov.ro, putem trage o concluzie destul de clară: voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Mai mult decât atât, românii care renunță și aleg să-și vândă voucherele de vacanță riscă să fie sancționați cu 26.600 de lei. Chiar și unitățile de cazare care acceptă tichetele pot plăti scump: 13.300 lei.

,,NU! Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei”, se precizează pe site-ul turism.gov.ro.

Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Aceeași sursă explică modul în care tichetele de vacanță pot fi folosite legal. Odată primite, beneficiarul trebuie să aleagă destinația unde dorește să meargă în vacanță. Românii trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă se află pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță. Ulterior, atunci când ajunge în hotelul sau pensiunea aleasă, plata se face prin tichetele respective.

„Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.

Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei”, se arată pe site-ul turism.gov.ro.

Vezi și: Ce nu ai voie să cari cu liftul. Amendă pentru românii care stau la bloc. Puțini oameni știu asta!