- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Tarife hoteliere la jumatate pentru turistii blocati din cauza vremii

26 Jan, 12:25 • Redactia DailyBusiness
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a cerut joi hotelierilor, iar o parte dintre ei au acceptat deja, sa reduca tarifele la jumatate si sa acorde masa gratuita turistilor blocati in hoteluri din cauza vremii nefavorabile.
Tarife hoteliere la jumatate pentru turistii blocati din cauza vremii

„Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a facut apel catre toti hotelierii din Romania sa reduca tarifele cu 50% pentru turistii blocati in diverse orase sau statiuni din cauza vremii nefavorabile si sa le acorde acestora masa si ceai gratuite”, a spus Mohammad Murad, presedintele federatiei.

El a adaugat ca o parte dintre hotelieri, din orase precum Bucuresti, Timisoara sau Cluj, au acceptat deja solicitarea federatiei.

Potrivit lui Murad, [b]peste 10.000 de turisti sunt blocati[/b] in diverse orase si statiuni din intreaga tara din cauza vremii.

„Sunt turisti ramasi in hotelurile din Bucuresti, de exemplu, si ale caror zboruri spre diverse destinatii s-au anulat, sunt unii care s-au cazat in Capitala si veneau dinspre Cluj, in drum spre Constanta, sau sunt oameni care au ramas in statiuni si n-au mai putut pleca, pentru ca o parte din drumuri au fost inchise Din acest motiv, acum gradul de ocupare al hotelurilor este mult mai mare ca de obicei, dar nu vrem sa profitam de acest lucru”, a mai spus presedintele FPTR, citat de Mediafax.

[b]Mese gratuite pentru turisti[/b]

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), alaturi de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), au decis joi, 26 ianuarie, sa acorde sprijin persoanelor care au ramas blocate din cauza viscolului. In plus, MDRT a instaurat mobilizarea generala a comandamentelor de iarna, care sunt pregatite sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor si a celor care practica sporturile de iarna, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Structurile de primire turistica membre ale Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc vor acorda [b]mese si bauturi calde gratuite, dar si adapost in situatiile urgente[/b] si o reducere de 50% din valoarea cazarii pentru persoanele care au ramas blocate din cauza viscolului.

Cheltuielile generate de aceasta masura de ajutor vor fi suportate integral din bugetul FPTR.

Persoanele aflate in situatii de urgenta care doresc sa beneficieze de sprijinul acordat de MDRT si FPTR pot apela nonstop si gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii ii vor indruma spre cea mai apropiata structura de primire turistica unde li se va acorda ajutor, se mai arata in comunicatul Ministerului.

Purtatorul de cuvant al MDRT, Bogdan Oprea, spune ca ministerul a facut un apel la solidaritate si cere intregii industrii a turismului sa acorde ajutor victimelor viscolului din ultimele ore.

„Este o situatie de urgenta, avem turisti blocati pe drumuri de mai bine de 20 de ore la care echipele de interventie nu au putut ajunge deoarece continua sa viscoleasca. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu spijinul Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, vor acorda ajutor acestor persoane aflate in nevoie, o masa calda, bauturi calde gratuite si un loc unde se pot incalzi”, a declarat Bogdan Oprea.

„Oamenii trebuie sa stie ca se pot adaposti in structurile de primire turistica membre ale FPTR. Apelam la solidaritatea intregii industrii a turismului si ii rugam sa ajute oamenii aflati in nevoie!”, a adaugat acesta.

Citeste si [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/zapada-afecteaza-circulatia-19-curse-aeriene-si-peste-30-de-trenuri-anulate-zeci-de-drumuri-inchise-73167/]Zapada afecteaza circulatia: 19 curse aeriene si peste 30 de trenuri anulate, zeci de drumuri inchise[/url]