- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul balnear este la mare căutare însă clienții nu au unde să se cazeze. Idee de afacere profitabilă, nimeni nu investește.

31 Jan, 11:54 • Polojan Tudor
România este, într-adevăr, Raiul pe pământ, însă nu știm să valorificîm și să îngrijim pământurile pe care călcăm. Cele peste 20 de stațiuni balneare care se găsesc în România nu sunt valorificate aproape deloc, iar infrastructura hotelieră se află la mare distanță de secolul 21.
Turismul balnear este la mare căutare însă clienții nu au unde să se cazeze. Idee de afacere profitabilă, nimeni nu investește.

Stațiunile balneare din România ar putea contribui semnificativ la dezvoltarea zonelor și a turismului românesc, însă hotelurile din preajma acestora nu sunt deloc pe placul turiștilor. Nu s-au mai făcut investiții în industria hotelieră de zeci de ani iar oamenii preferă să meargă în străinătate, scrie zf.ro.

Printre cele mai cunoscute stațiuni de acest gen de la noi din țară se numără Băile Felix din județul Bihor. Acestea au beneficiat de mai multe lucrări de modernizare în ultimii ani, fiind și cea mai apreciată stațiune care atrage cel mai mare număr de turiști anual.

Cea mai mare companie din zonă care se ocupă cu industria hotelieră este Turism Felix. Aceasta deține complexul din stațiune unde se regăsesc cinci hoteluri clasificate la două, trei și patru stele.

De asemenea, se regăsește și un ștrand, dar și câteva centre de wellness și spa. Stațiunea balneară, la fel ca și turismul de acest fel, se află într-o continuă dezvoltare. Tot mai multe hoteluri își deschis propria zonă de wellness&spa iar acest lucru nu face decât să divizeze piața și să o facă mai greu de măsurat.

Mai citește și: Armata și Educația, domeniile cu cel mai mare deficit de angajați. Unde mai sunt posturi vacante

Băile Felix, printre cele mai apreciate stațiuni balneare/ sursa foto: ebihoreanul.ro
Băile Felix, printre cele mai apreciate stațiuni balneare/ sursa foto: ebihoreanul.ro

Topul celor mai cunoscute stațiuni balneare din România

Dacă ești o persoană care suferă de alergii, Băile Olănești din județul Vâlcea sunt locul preferat unde te poți vindeca. Iubitorii de natură pot merge, de asemenea, la Slănic-Moldova în județul Bacău.

Băile Tușnad, cunoscute și ca „Perla Harghitei, sunt locul ideal unde poți vedea cu ochiul liber fenomenele vulcanice. Acestea au contribuit la crearea uneia dintre cele mai spectaculoase stațiuni balneo din țară.

Minele de sare și ape minerale de la Sovata, Maramureș, au fost recunoscute la nivel european abia în secolul 19. Se spună, însă, că zona era exploatată în scop curativ și de relaxare încă de pe vremea Imperiului Roman.

Te-ar mai putea interesa și: Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult