- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata și Educația, domeniile cu cel mai mare deficit de angajați. Unde mai sunt posturi vacante

31 Jan, 09:50 • Andrei Alina
Guvernul ar putea da liber instituțiilor statului să facă angajări din nou anul acesta. Angajările vor putea fi făcute în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru instituția respectivă. Cel mai mare deficit este la MApN, peste 90.000 de posturi, în pofida războiului din Ucraina. Mulți angajați au plecat din sistem după izbucnirea războiului.
Armata și Educația, domeniile cu cel mai mare deficit de angajați. Unde mai sunt posturi vacante

Guvernul ar putea decide să dea liber angajărilor la stat în a doua jumătate a anului, dacă evoluția economiei și cea a finanțelor statului necesită o astfel de măsură. În prezent, în administrația centrală lucrează 815.260 de angajați, deși numărul de posturi aprobate (bugetate) este de 906.142, scrie profit.ro. Potrivit calculelor Profit, aparatul de stat are acum 90.882 de posturi vacante.

Cel mai mare deficit de angajați îl are Ministerul Apărării Naționale, în pofida războiului din Ucraina. Armata are neocupate circa 15.000 de posturi din aproximativ 100.000 aprobate, scrie profit.ro.

Citește și: Salarii mai mari cu 50% pentru viceprimari și vicepreședinți de Consilii Locale. Decizie luată de Guvernul României. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarații pe subiect

Deficit de personal este și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde din 1.998 de posturi bugetate, lipsesc 446 de angajați. De asemenea, lispsesc angajați și de la Educație, MAI, MApN și Sănătate. La Ministerul Educației sunt 21.724 de posturi vacante, la Ministerul Afacerilor Interne – 15.184 posturi vacante, la Ministerul Sănătății – 12.872 posturi vacante.

Citește și: ANAF are de plătit 14 milioane de euro către companiile din România. Instanța a decis

Guvernul a decis suspendarea angajărilor la stat, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022.