- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turiștii străini sunt fermecați de acest oraș din România! „Istoria locului acesta e complet diferită de cea din ţara noastră”

23 Mar, 19:47 • Fundeanu Madalina
Brașov, orașul din România care i-a fermecat pe străini! Ajung aici persoane inclusiv din America de Sud!
Turiștii străini sunt fermecați de acest oraș din România! „Istoria locului acesta e complet diferită de cea din ţara noastră”

Iată care este orașul din România, situat într-o zonă de vis a Transilvaniei, pe care străinii îl vizitează tot mai des în ultima perioadă. Ajung aici persoane inclusiv din îndepărtata America de Sud, conform observatornews.ro.

Brașov, orașul din România care i-a fermecat pe străini

În anii de după perioada dificilă a pandemiei de Covid-19, turismul din România a stat destul de bine. Doar în anul 2023, au existat orașe în țara noastră care au fost vizitate de peste un milion de turiști.

Statisticile oficiale arată că cel mai vizitat oraș al țării, anul trecut, a fost Constanța. Zona a fost avantajată de prezența litoralului, care reprezintă un punct central al atracțiilor în sezonul cald. Orașul dobrogean a fost urmat, la mică distanță, de București.

În topul celor mai vizitate și, totodată, apreciate orașe, regăsim Brașovul. Acesta a fost vizitat, în 2023, de aproape 1 milion de persoane. Lunile de iarnă petrecute aici sunt cele în care Brașovul înregistrează cel mai mare număr de vizitatori.

În 2024, orașul din inima țării a devenit o destinație și în sezonul de primăvară. Majoritatea celor care ajung în această zonă îşi planifică city break-uri şi pleacă cu bugetul gata stabilit.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Drachenhaus deținut de Simonei Halep. Prețurile sunt accesibile pentru Brașov

Brașov, orașul care i-a fermecat pe turiști
Brașov, orașul care i-a fermecat pe străini

În aceste zile, în Brașov se pot întâlni persoane din toate zonele lumii.

„În Braşov, stăm o zi, doar azi. Cred că istoria locului acesta e complet diferită de cea din ţara noastră. Suntem din Brazilia, sudul Americii”, povestește un brazilian, conform sursei citate.

Același turist venit de la 10.000 de kilometri distanță spune că un buget de 200 de euro îi este suficient.

„200 de euro, cred că e ok, dacă luăm în calcul restaurantele, excursiile, cazarea”.

Atracții în Brașov

Vizitând Brașovul, turiștii au o gamă extinsă de locuri pe care le pot vedea, cum ar fi Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, strada Sforii şi centrul istoric al orașului. Vizitarea acestor destinații nu le ia celor mai mulţi turişti străini mai mult de o zi. Prin urmare, există și alternativele din imprejurimi.

„Trei zile este maxim de timp necesar ca să facă o vizită în zona Braşov, la Bran, la Castelul Peleş. Media consumaţiei la o masă este de o sută de lei de persoană”, explică Horia Huluban, administrator restaurant, pentru sursa citată.

Vezi și: Turismul românesc, în plină ascensiune! Ce le-a impresionat pe 2 turiste din Grecia care au vizitat mai multe locuri din București și Brașov