- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vara nu e gata. Top 5 destinatii pentru o vacanta activa (Foto)

11 Aug, 00:07 • Redactia DailyBusiness
Perioada vacantelor nu s-a incheiat si foarte multi dintre noi se afla inca in pregatiri si planuiri. Pentru cei care s-au plictisit de sezlong, mare, soare si all-inclusive, si care si-au mai pastrat cateva zile pentru inca un concediu, DailyBusiness.ro propune o selectie a celor mai potrivite destinatii pentru o vacanta activa, plina de aventura.
Vara nu e gata. Top 5 destinatii pentru o vacanta activa (Foto)

Am ales cate o destinatie din fiecare colt al lumii, corespunzator unui anumit tip de aventura, de la safari-ul plin de adrenalina din Africa, la explorari misterioase in Peru, pana la mai linistitele plimbari cu bicicleta prin tinutul romantic al Scotiei, potrivit recomandarilor site-ului de specialitate tripadvisor.com.

[img=3207][/img] Explorari misterioase in Peru

Peru este o tara pentru cei care vor sa imbine aventura si istoria. Strabate misteriosul drum pana la orasele pierdute ale incasilor, ascunse in densa jungla amazoniana, la peste 2 kilometri sub nivelul marii.

Acest drum antic nu este pentru cei slabi de inger: masoara cam 40 de kilometri si porneste de la Cuzco, trecand prin defileuri adanci. Ruinele civilizatiilor pierdute si Valea Urubamba pot fi admirate de pe varful muntelui Machu Picchu, care, bineinteles, trebuie “cucerit” cu efort.

[img=3205][/img] Safari si adrenalina in Kenya

Rauri mustind de crocodili, paduri de acacia si lunci acopera rezervatia nationala Masaai Mara din sud-vestul Kenyei, unde tururi ghidate cu jeep-ul si safari cu balonul ofera privelisti spectaculoase.

Din iulie pana in octombrie, turistii care aleg aceasta locatie pot fi martorii unei migratii de proportii. Numarul animalelor salbatice care trec prin zona ajunge la 1,3 milioane.

[img=3210][/img] Camping printre gigantii arbori Sequoia

Canioanele marete, cei mai mari arbori din lume si prezenta muntelui Whitney creeaza “terenul” de vis pentru excursii de agrement si camping.

Taramul gigantilor ofera diverse variante, in functie de anotimp: vara, pestera Crystal, drapata de stalactite, este deschisa pentru vizite ghidate. Iarna sunt populare plimbarile cu sania, ski-ul, si snowshoeing-ul.

[img=3209][/img] Plimbari cu caiacul in Thailanda

Thailanda duce
aventura la un alt nivel. Plajele din sud si insulele sunt numai bune
pentru plimbari cu caiacul, explorarea pesterilor sau catararea pe
rocile din calcar, care „rasar” din Marea Andaman.

In interiorul
tarii asteapta junglele, pentru plimbari lungi, iar in nord muntii si
padurile tropicale alcatuiesc decorul perfect pentru aventuri in aer
liber.

[img=3211][/img] Mountain bike in aerul de tara din Scotia

Pe
dealurile romantice ale Scotiei se pot face excursii si mountain bike
printre castele, lacuri si rododendroni, care alcatuiesc mixul perfect
pentru relaxare.

Puteti admira peisajele, strabatand Scotia de la
Glasgow pana la Fort William, sau puteti explora parcul national al
tarii – Loch Lomond si Trossachs.