- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vești bune pentru turiști! O insulă din Grecia, destinația preferată a românilor, se redeschide după cinci ani

10 Aug, 16:35 • Cornel Ghimeșan
După o pauză de cinci ani în care a fost închisă pentru renovare, acum o insulă grecească primește din nou turiști.
Vești bune pentru turiști! O insulă din Grecia, destinația preferată a românilor, se redeschide după cinci ani

Vorbim de insula – cetate Bourtzi, aflată la aproape două ore de mers cu mașina din Atena, Grecia.

Ministerul grec al Culturii și Hellenic Public Properties Co. au anunțat că insula se redeschide pentru turiști. Cetatea Bourtzi din Grecia a trecut printr-un proces de restaurare și întreținere meticuloasă, iar acum e accesibilă atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Citește și Probleme pe un aeroport din Londra. Zboruri anulate sau întârziate în plin sezon, până pe 8 august. Ce companii aeriene sunt afectate

Insula din Grecia se redeschide după cinci ani

Castelul venețian a fost construit în 1471 de arhitectul Antonio Gambello inițial și a fost terminat de inginerul Brancaleone. La început a fost folosit în scopuri întunecate, a găzduit un călău și a funcționat ca fiind un loc de execuție pentru prizonieri.

Bourtzi a devenit o atracție turistică foarte populară după ultima renovare, mai ales că e încurajată accesibilitatea pentru turiștii cu dizabilități. Primii vizitatori au fost primiți în data de 5 august și beneficiază de intrare gratuită până în data de 17 august. Din următoarea zi, vizitatorii își pot cumpăra bilete de intrare.

Bourtzi are program de luni până duminică, între orele 9:00 și 20:00. În castelul venețian se desfășoară tot felul de evenimente muzicale și culturale. Există și o zonă de expoziție și un magazin de suveniruri încorporate în structură. De asemenea, există și un restaurant și un chioșc de băuturi răcoritoare.

În anii 1930 funcționa ca centru pentru Organizația Națională a Turismului Greciei, iar între 1960 și 1970 ca hotel și restaurant de lux.

”Cetatea este o destinație turistică populară, iar restaurarea ei o va face și mai accesibilă și mai plăcută pentru vizitatori”, a transmis Ministerul Culturii, potrivit GreekCityTimes.

Citește și Dubaiul va deveni istorie! Orașul fabulos care ar putea deveni noul centru al luxului și opulenței mondiale

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult