- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Zeci de mii de locuri de muncă libere în această vară. Cu cât sunt plătiți cei care se angajează în acest domeniu

09 May, 23:35 • Claudia Simion
A început sezonul estival, iar tot mai mulți hotelieri caută noi persoane pe care să le angajeze. Sunt acceptați și candidați care nu au calificare în acest domeniu, iar salariile pentru ei sunt extrem de atractive.
Zeci de mii de locuri de muncă libere în această vară. Cu cât sunt plătiți cei care se angajează în acest domeniu

Zeci de mii de locuri de muncă libere în această vară. Industria turismului s-a schimbat enorm în urma pandemiei de Covid, însă acest sezon pare a fi foarte promițător pentru hotelierii români.

Peste 20.000 de posturi libere în hotelurile și restaurantele de pe litoralul românesc își așteaptă candidații. Patronii caută personal și vin cu oferte salariale foarte atractive. Nu e nevoie ca aplicanții să aibă experiență în domeniu sau să fie calificați în domeniul turismului fiindcă se ofertă training-uri și tot ce e necesar pentru ca noii angajați să se descurce cât se poate de bine.

Citește și Companiile aeriene din România dau startul la angajări. Mii de posturi disponibile pentru români

Mulți patroni de hoteluri au dezvăluit că se văd nevoiți să apeleze la angajați străini, dar că nici ei nu sunt ușor de găsit. „Nu găsim mai ales calificaţi, asta este o foarte mare problemă. Pe HoReCa este mai greu. Nu mai sunt şcolile profesionale care erau cândva”, a declarat Lahme Bolat, manager hotel, pentru observatornews.ro.

Zeci de mii de locuri de muncă libere în această vară. „E un salariu bun și suficient pentru mine”

Aceste job-uri vin și cu numeroase beneficii. Angajații pot beneficia de un câștig salarial deloc de neglijat pe perioada sezonului estival, la care se adaugă și bonusuri pentru performanță. Mai mult, ei pot primi și cazare și masă gratuită sau la prețuri reduse, în funcție de fiecare hotel în parte.

Citește și Vin vești de la Guvern! Ce se întâmplă cu salariile și pensiile oamenilor. Leafa impresionantă câștigată de Nicolae Ciucă din cele două posturi

Muncitorii străini care au venit în România spun că sunt foarte mulțumiți de câștigurile salariale. „Salariul de aici este mai bun decât îl aveam în Sri Lanka. Este un salariu bun şi suficient pentru mine”, a declarat Sameer Ahamed, lucrător în bucătărie.

De asemenea, și administratorii de plajă caută personal și oferă, la rândul lor, tot felul de beneficii.

„Au două mese pe zi, hidratare la discreţie şi plus salariul. Un puşti de 18 ani să câştige între 3500 şi 4500 de lei pe lună, depinde doar de el, plus tips ul pe care şi-l face, eu cred că e un salariu foarte atractiv. Nu e mare filosofie să închiriezi un şezlong sau să pui o bere la draf într-un pahar”, a spus Răzvan Chitan – administrator plajă.