BURSE

FP organizează a treia ediție a Romania Investor Days la Londra

29 februarie 2016, ora 17:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Greg Konieczny, Fund Manager Fondul Proprietatea.JPG
Fondul Proprietatea, în parteneriat cu Wood & Company, organizează în perioada 29 februarie - 1 martie a treia ediție a Romania Investor Days desfășurată la Londra.

Evenimentul urmărește să le ofere investitorilor internaționali axați pe regiunea Europei Centrale și de Est o perspectivă asupra celor mai recente evoluții din România și de pe piața locală de capital și să le faciliteze întâlnirea cu managementul de top al marilor companii românești, atât listate, cât și nelistate.

Evenimentul a atras peste 100 de participați din partea a 56 de fonduri de investiții, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 4.500 de miliarde de dolari.
 

Evenimentul include prezentări și discursuri susținute de reprezentanții Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Energiei, Băncii Naționale a României, Autorității de Supraveghere Financiară, Fondului Monetar Internațional, Franklin Templeton Investments și Bursei de Valori de la Londra.Pe parcursul celor două zile, vor avea loc peste 160 de întâlniri între investitori și managementul de top al companiilor participante, incluzând: Alro, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi București, Bursa de Valori București, CE Oltenia, Conpet, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, NEPI, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Poșta Română, RCS&RDS, Salrom, SIF 1 Banat Crișana, SIF 2 Moldova, SIF 3 Transilvania, Romgaz, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.
 

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: “Începând cu anul 2010, Fondul Proprietatea a depus eforturi continue pentru creșterea vizibilității Fondului, a pieței locale de capital și a României ca oportunitate de investiții pentru o bază mai largă de investitori instituționali internaționali.

Fondul, datorită portofoliului său diversificat, a permis investitorilor să-și formeze o imagine clară asupra oportunităților de investiții din România, ceea ce i-a determinat să devină jucători activi pe piața locală de capital, pe lângă plasamentele în acțiunile Fondului investind și în alte companii românești listate și nelistate. Participarea record la evenimentul de anul acesta este o dovadă că România este o oportunitate de investiții atractivă datorită fundamentelor economice solide, dar sunt necesare noi oferte publice inițiale pentru ca interesul investitorilor instituționali străini să se mențină.”
 

Kristen Andrasko, co-director piețe de capital al Wood & Company, a adăugat: “Aceasta este a treia ediție a Romania Investor Days și suntem entuziasmați să vedem un număr record de investitori care se întâlnesc cu reprezentanții companiilor românești, guvernului și autorităților de reglementare, ceea ce reflectă creșterea importanței acestei piețe. Wood & Company își continuă angajamentul asumat față de piața românească de capital, care reprezintă unul dintre punctele cheie ale businessului nostru. Intenționăm să ne menținem și să ne consolidăm poziția de lider de piață și rămânem ferm dedicați eforturilor de a crește vizibilitatea României printre investitorii de pe piețele de emergente și de frontieră.”  

În 2015, Fondul Proprietatea a întreprins numeroase activitiți dedicate relației cu investitorii cu scopul de a crește vizibilitatea României în străinătate și de a promova piața locală în rândul investitorilor internaționali.

Aceste acțiuni au inclus:
participarea la 24 de conferințe globale și regionale dedicate piețelor emergente și de frontieră la New York, Londra, Dubai, Zurs, Zagreb, Viena, Varșovia, Praga, Stegersbach și București, care au implicat întâlniri cu peste 220 de investitori instituționali internaționali și locali și analiști interesați să afle mai multe delaii despre Fond și despre economia românească; organizarea a 15 turnee de promovare în cele mai importante centre financiare din Europa (Londra), Statele Unite (New York, Dallas, Boston, Los Angeles și San Francisco), Canada (Toronto și Montreal) și Orientul Mijlociu (Dubai) și întâlnirea cu peste 220 de fonduri de investiții internaționale.  

Fondul Proprietatea își menține angajamentul de a sprijini dezvoltarea pieței de capital românești, dar piața se poate dezvolta doar cu ajutorul unor noi listări; guvernul are un rol seminificativ în acest sens, prin listarea companiilor de stat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din BURSE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 11:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter