BURSE

SIF Oltenia a cumparat actiuni Petrom de 20 mil. lei

20 mai 2013, ora 12:31 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrom.jpg
Societatea de Investitii Financiare Oltenia (SIF 5) a cumparat 51,25 milioane actiuni OMV Petrom, la un pret de 0,39 lei/actiune, in cadrul unei tranzactii de plasament privat accelerat initiate de Franklin Templeton, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

Valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la 19,987 milioane lei. 

Fondul Proprietatea /FP/ a vandut 1,11% din actiunile OMV Petrom cu 246,66 milioane lei (56,86 milioane euro), potrivit unei raportari a FP transmise vineri Bursei de Valori Bucuresti /BVB/. 

Numarul final al actiunilor ordinare oferite este de 632.482.000 (actiunile plasate), iar pretul pe actiune este de 0,39 lei/actiune, scrie Agerpres.Fondul Proprietatea a anuntat miercuri ca vrea sa vanda un pachet de 1,77% din actiunile OMV Petrom (un miliard de actiuni), respectiv 8,78% din participatia sa la Petrom, si ca nu exclude sa creasca volumul de titluri in functie de conditiile pietei. 

Pretul la care FP a vandut actiunile Petrom in cadrul unui plasament privat accelerat (accelerated book building) este cu 6% sub pretul de inchidere din sesiunea bursiera de joi, de 0,415 lei/actiune. 

Banii incasati de FP pentru pachetul de actiuni Petrom vor fi utilizati pentru rascumpararea de actiuni proprii. Fondul are in derulare un program prin care vizeaza achizitia a cel mult 8% din propriile titluri. 

Vanzarea pachetului de 1,11% din actiunile OMV Petrom a fost intermediata de consortiul JP Morgan Securities (coordonator global), Wood&Company Financial Services si Raiffeisen Capital&Investment. 

Potrivit unui comunicat al FP, aceasta este cea mai mare tranzactie de tip plasament privat accelerat din Romania si din Europa de Sud-Est. 

Pretul a inclus un discount de 12,2% fata de ultimul pret de inchidere dinaintea lansarii plasamentului, similar cu nivelurile obtinute pentru tranzactii comparabile in regiune. 

Petrom este cea mai mare companie din Romania si este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman detine 20,64% din titluri. Printre actionari se numara si Fondul Proprietatea (20,11% inaintea plasarii pachetului de 1,11%) si BERD (2,03%).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 23 Mai 2019, 00:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter