- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

7 lucruri interzise in cautarea unui job

16 Jul, 14:05 • Redactia DailyBusiness
Daca vrei sa-ti cresti sansele de a trece in runda urmatoare, dupa ce CV-ul tau este vazut prima data de un angajator, atunci nu trebuie sa faci niciuna din cele 7 lucruri mentionate mai jos, scrie MoneyWatch.
7 lucruri interzise in cautarea unui job

1. Nu aplica la un job pentru care nu ai pregatire.

Multi candidati cred ca vanatul unei slujbe este ca un joc cu numere – cu cat depui mai multe CV-uri, cu atat cresc sansele sa fii chemat la un interviu. Realitatea este ca angajatorii urasc sa piarda timp cu CV-uri de la candidati necalificati pentru job-ul respectiv.

Un director de recrutare a povestit despre un paznic care a aplicat pentru o functie de manager de risc financiar (poate ca Lehman ar fi trebuit sa-l angajeze), in timp ce un alt specialist din domeniu a mentionat de un fotograf care si-a depus CV-ul pentru un post de specialist in taxe.

„Sortarea de CV-uri de la persoane necalificate este frustranta, neproductiva si pune o povara suplimentara pe angajatori”, potrivit unei specialiste in domeniu.

„Asa ca, data viitoare cand vrei sa-ti depui CV-ul la toate cele 60 de job-uri de pe un site, mai bine nu-ti mai pierde timpul (inclusiv pe cel al angajatorilor) si trimite doar la cele pentru care esti calificat”, a adaugat specialista.

2. Nu depune acelasi CV la fiecare job.

Pentru a iesi in evidenta din multimea de CV-uri primite de angajatori, CV-ul tau trebuie sa fie adaptat pentru fiecare post in parte si chiar sa includa termeni din descrierea acestuia.

CV-ul tau trebuie sa includa termeni specifici industriei, pentru a demonstra ca esti pregatit pentru acel post.

„Nimic din ceea ce treci in CV nu trebuie sa fie la intamplare, de la descrierea job-urilor anterioare pana la mentionarea realizarilor”, a spus un consultant in resurse umane.

3. Nu-i face pe angajatori sa ghiceasca ei cum anume i-ai putea ajuta.

Directorii de recrutare vor sa stie imediat ce citesc un CV ce poate oferi acel candidat. Daca nu afla imediat acest raspuns, devin frustrati si arunca CV-ul.

4. Sa fii atent la detalii.

Candidatii neatenti sunt rareori muncitori constiinciosi. Cei care nu dau atentie detaliilor in scrierea CV-urilor, dar care sunt calificati pentru postul respectiv, sunt adesea respinsi.

Citeste aici intreaga lista cu cele 7 lucruri interzise in cautarea unui job.