COMPANII, BURSE

Actionarii Transelectrica au aprobat planul de administrare

01 octombrie 2013, ora 14:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transelectrica-mare.jpg
Actionarii Transelectrica au aprobat, in Adunarea Generala de luni, Planul de administrare elaborat de catre Consiliul de Supraveghere al companiei, care include strategia de administrare pe durata mandatului, informeaza transportatorul de energie printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, actionarii au aprobat Bugetul de venituri si cheltuieli al Transelectrica pe anul 2013, in forma aprobata prin H.G. nr. 205/15 mai 2013 si au respins Bugetul de venituri si cheltuieli, programul de activitate si planul de investitii pentru exercitiul financiar al anului 2013 in forma aprobata prin HG 250/15 mai 2013.

Tot luni, a fost aprobata limita maxima a primei de asigurare in cuantum de 100.000 euro cumulat pentru membrii Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere si limita minima de raspundere in cuantum de 15.000.000 euro, aferente asigurarii de raspundere profesionala pentru membrii Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere, cu suportarea de catre societate a cheltuielilor cu prima de asigurare.

Actionarii au luat act si de aprobarea de catre Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a contractarii unui credit bancar de completare a surselor proprii de finantare a Programului de investitii.Fixarea limitelor generale ale remuneratiilor membrilor Directoratului si ale membrilor Consiliului de Supraveghere a fost amanata si urmeaza sa fie supusa aprobarii in Adunarea Generala din 6 noiembrie.

Pe de alta parte, in Adunarea Extraordinara de luni, actionarii au aprobat plafonul de pana la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligatiuni ale Transelectrica din perioada 2013-2017, care vor putea fi denominate atat in lei cat si in alte valute, Consiliul de Supraveghere urmand sa stabileasca limitele de valoare ale fiecarei emisiuni de obligatiuni, sa aprobe prospectele de emisiuni de obligatiuni si orice alte conditii de emitere.

O alta propunere aprobata de actionari a fost majorarea capitalului social al companiei cu aport in natura si aport in numerar, in suma maxima totala de 5.529.420 lei, de la valoarea actuala de 733.031.420 lei la valoarea maxima de 738.560.840 lei, prin emiterea unui numar maxim de 552.942 actiuni noi, nominative, dematerializate, la un pret de 10 lei/actiune, egal cu valoarea nominala (fara prima de emisiune), din care 324.512 actiuni noi, in suma de 3.245.120 lei, reprezinta aport in natura al statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si maxim 228.430 actiuni noi, in suma de 2.284.300 lei, aport in numerar al celorlalti actionari. Acestea pot fi subscrise de catre actionarii existenti la data de inregistrare, pentru pastrarea ponderii detinute de fiecare actionar anterior majorarii capitalului social.

Perioada de exercitare a dreptului de preferinta in vederea pastrarii ponderii detinute de fiecare actionar in capitalul social este de 30 de zile calendaristice de la data publicarii hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor in Monitorul Oficial. Dupa expirarea termenului de exercitare a drepturilor de preferinta toate actiunile nesubscrise vor fi anulate, arata Agerpres.

Actionarii au aprobat, de asemenea, efectuarea unei emisiuni inaugurale de obligatiuni corporative, in cadrul plafonului de pana la 900 de milioane de lei pentru emisiunile de obligatiuni ale Transelectrica, din perioada 2013-2017, cu urmatoarele caracteristici principale: valoarea totala a emisiunii va fi de 200 milioane lei; scadenta obligatiunilor va fi de 5 ani; dobanda obligatiunilor va fi fixa; obligatiunile nu vor fi garantate si vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Transelectrica (TEL) a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 1,097 miliarde lei (250 milioane euro), in scadere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, profitul a urcat de cinci ori, la 102,7 milioane lei (23,3 milioane euro).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 23 Mai 2019, 00:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter