COMPANII

Albalact se asteapta la afaceri de peste 100 mil. euro in acest an

30 aprilie 2014, ora 12:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lapte.jpg
Obiectivul principal al producatorului de lactate Albalact (ALBZ) pentru acest an este ca cifra de afaceri sa depaseasca pragul de 100 milioane de euro, estimare sustinuta de cresterea pe piata branzeturilor si iaurturilor si mentinerea cotelor pe celelalte segmente.

"In anul 2014 se va investi intr-o gama larga de produse din branza de vaci, iaurturi la pahar, precum si iaurturi cu fructe la pahar prezentate in premiera pe piata ca si mod de ambalare. Se va acorda o atentie deosebita deferitelor categorii de smantana. Vor fi lanasate produse lactate in ambalaje din materiale plastice omologate", potrivit unui raport al companiei.

Tot pentru acest an, Albalact si-a bugetat o crestere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro).

In 2013, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 423 milioane lei (95,7 milioane euro), in crestere cu 23% comparativ anul anterior, si un profit net de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 15% mai mare.Potrivit datelor companiei, 62% din cifra de afaceri a Albalact este realizata prin retailerii Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry, Mega Image, Lidl, Real, Selgros Cash & Carry, Auchan, Profi si Rewe.

Producatorul detine doua unitati de productie, una in localitatea Oiejdea din judetul Alba si una in Campulung Moldovenesc, fabrica Raraul. Acesta ocupa locul 3 in topul producatorilor de lactate din Romania, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact si Raraul. Compania are peste 800 de angajati.

De asemenea, Albalact produce marci private pentru Penny Market (unt Boni), Carrefour (lapte semidegresat), Kaufland (lapte integral, semidegresat si UHT) si Lidl (branza de vaci Fagaras, iaurt de baut, lapte semidegresat, UHT, sana si smantana).

Anul acesta, Albalact va initia negocierile cu potentiali investitori pentru instrainarea partiala si/sau totala a partilor sociale ale firmei Albalact Logistic. Firma a fost infiintata anul trecut si a preluat intreaga activitate de logistica a producatorului de lactate: transportul de marfa si depozitarea, parcul de masini de transport marfa si cele trei depozite din Ilfov, Dolj si Suceava.

Producatorul este controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, care detine indirect 42,53% din actiunile Albalact, prin doua firme inregistrate in Cipru, Crisware Holdings (26,86%) si Croniar Holdings Limited (15,67%).

In actionariat se mai regaseste fondul de investitii RC2, inregistrat tot in Cipru, cu 25,45% din actiunile Albalact.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter