COMPANII, MEDIA & MARKETING

CNN, despre Rosia Montana: Dupa primavara araba si vara turceasca, vine toamna romaneasca

07 septembrie 2013, ora 16:03   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rosia-montana.jpg
ôPrimavara araba, vara turceasca, toamna romaneascaö este unul dintre sloganurile miilor de protestatari romani care au iesit in strada in mai multe orase ale tarii, inclusiv in Capitala, pentru a cincea zi consecutiv, a scris CNN vineri.

ôProtestatarii se opun proiectului de lege pe care Guvernul l-a aprobat recent, proiect care permite exploatarea bazata pe cianuri la Rosia Montana. Potrivit Gabriel Resources, compania canadiana din spatele proiectului, planul consta in scoaterea a 314 tone de aur folosindu-se o cantitate de 40 de tone de cianura pe ziö, isi incepe autoarea articolul.

Protestatarii romani si-au exprimat dezacordul fata de acest proiect, cerand demisia guvernului, trimitand astfel un semnal de alarma opozitiei, se mai arata in articol.

Aceste proteste pot fi considerate un model de rezistenta non-violenta, atat pentru cause ecologice, cat si pentru cauze care nu au legatura cu mediul. Protestatarii se concentreaza pe cresterea ecoului lor in comunitate, in contextul in care televiziunile nu acopera cum ar trebui demonstratiile. Au gasit mijloace alternative de transmitere a informatiilor, prin social media, noteaza autoarea.In afara de relevanta pe plan international, protestele marcheaza un moment istoric pentru Romania. Arata ca publicul roman este determinat in a-si face auzita vocea, cerand respect si o reprezentare cuvenita din partea celor de la conducerea tarii. In plus, acest public a invatat cum sa isi exprime cererile.

Publicul roman si diaspora au lansat Toamna romaneasca, o miscare de protest stradal masiv, care reuneste sute de mii de oameni, de la Washington DC pana la Kathmandu, intr-un efort global de a salva Rosia Montana, se mai arata in articolul semnat de o romanca, Raluca Besliu, care, potrivit profilului de pe pagina CNN, a absolvit Universitatea Oxford.

Protestele au inceput duminica si au continuat in fiecare zi din saptamana. Duminica se anunta o manifestatie mai ampla decat pana acum.
á
DailyBusiness.ro a reflectat protestele din strada in doua fotoreportaje:á
Rosia Montana: Protest pe traseul Piata Universitatii - Guverná
Protestatarii Rosia Montana, tot mai inventivi: De la galagia peturilor la concerte improvizateá
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
popescu a spus:
08/09/2013 12:41
Asa rumulani trezitiva din somn taticu ca astia va fura si perna de sub cap acum . e ultima sansa de a salva ce a mai ramas din bogatiile subterane nu numai rosia ci si restul de zacaminte carbune cupru uraniu sare , tot vor sa pradue astia.
 
bratfalean silviu a spus:
10/09/2013 17:52
se distruge o mare parte din potentialul turistic al tarii pe termen mediu si lung
 
Cristian Visan a spus:
12/09/2013 23:28
Domnilor investitor,dupa cite vad ca voi va jucati cu Focul,Apa si Pamintul.Galati a primit azi o lectie de la Mama Sfinta Natura,cind a lansat o ploaie ,un suvoi de apa e 2m inaltime timp de 30min=>9morti si pagube materiale serioase.Vreti acum prin,,proiectul'' Rosia Montana sa provocati iar natura cu lacomia voastra dupa bani,....pai Natura va ingroapa de vii cu tot cu averea voastra.Dumnezeu Tatal e DUMNEZEU,Dumezeu Fiul e DUMNEZEU,dar nu uitati ca si DUMNEZEU Mama e DUMNEZEU. Nu pot sa zic atit:Iarta-i Mama Sfinta Natura ca nu stiu ce fac!!!!!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 21 Mai 2022, 23:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter