COMPANII

Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu Nuclearelectrica

23 martie 2014, ora 12:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nuclear.jpg
Compania Nationala a Uraniului va fuziona cu producatorul de energie nucleara Nuclearelectrica, a anuntat sambata ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu

"Unul dintre lucrurile care ma preocupa este ca, pe termen lung, sa avem garantia ca nu vom depinde de altii in ceea ce priveste combustibilul de uraniu. Vom incepe un proiect de integrare a CNU in Nuclearelectrica. Romania este singura tara din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni", a precizat ministrul la Antena 3, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus ca va urma si un proces de restructurare a Companiei Nationale a Uraniului. 'Va urma si un proces de restructurare, deja am cerut pana la finele saptamanii viitoare un plan de reducere cu 10-15% a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica.

Vreau sa pastram ciclul nuclear complet, asa cum il avem in momentul de fata', a adaugat el. Intrebat daca strategia de independenta energetica a Romaniei include gazele de sist, Nicolescu a declarat ca este prea devreme pentru aceasta discutie."Este prea devreme sa vorbim de gazele de sist. Numirea mea nu aduce nimic nou, Guvernul isi va urma politica prudenta de exploatare a gazelor de sist. Trebuie sa stim daca avem sau nu aceasta resursa. Este prematur sa vorbim de rezerve certe, in conditiile in care nu am sapat nicio sonda", a punctat Nicolescu.

El a amintit ca in Polonia au fost sapate 40-50 de sonde, iar datele colectate de aceste sonde au infirmat optimisnul initial.

Citeste si: Cel mai mare proiect de investitii al lui Ponta: Chinezii, inca asteptati la Nuclearelectrica
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 07:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter