COMPANII, FINANTE-BANCI

EximBank finanteaza compania Antibiotice cu 60 mil. lei

02 iulie 2013, ora 13:00, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Antibiotice Iasi-mare.jpg
EximBank si compania Antibiotice SA, unul dintre jucatorii de top de pe piata medicamentelor, au incheiat un acord financiar in valoare de 60 de milioane de lei care are ca destinatie finantarea activitatii firmei pentru atingerea obiectivelor sale de business: cresterea volumului productiei si a vanzarilor, in special a exporturilor.

Pachetul financiar va fi utilizat de producatorul de medicamente pentru finantarea activitatii curente, precum si pentru refinantarea unui credit contractat de la o alta banca comerciala.

Ne dorim sa crestem si sa facem performanta, iar aceasta nu este doar o simpla aspiratie. Avem in spate un plan de afaceri bine conturat care are ca directii principale adaptarea continua a portofoliului de produse, concomitent cu reducerea costurilor de operare, dar, mai ales internationalizarea afacerii”, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Compania este unul din cei mai importanti exportatori romani de medicamente in forma finita si de Nistatina si estimeaza o crestere cu aproape 20% a vanzarilor la export, fata cu 2012, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state. Astfel, valoarea exporturilor previzionata pentru acest an se ridica la circa 24 de milioane de dolari, din care aproape 5 milioane de dolari reprezinta vanzarile pe piata americana.EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse este axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare.

Banca detine o retea de 15 unitati in Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu.

Antibiotice Iasi este unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din Romania, cu o cifra de afaceri de 304,7 milioane de lei in 2012 si un profit net de 27,1 milioane de lei. Principalul actionar al companiei este Ministerul Sanatatii, cu o detinere de 53%. Actiunile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima cateogorie a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ATB.

Pe piata externa, Antibiotice dezvolta relatii de business cu peste 120 de parteneri din 60 de tari ale lumii.

Citeste si: Antibiotice Iasi cere insolventa unui distribuitor de medicamente
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 August 2019, 15:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter