- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

FMI a vandut Indiei 200 tone de aur, pentru 6,7 miliarde dolari

03 Nov, 10:54 • Redactia DailyBusiness
Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca a vandut 200 de tone de aur Indiei, pentru 6,7 miliarde dolari, intre 19 si 30 octombrie, tranzactia facand parte dintr-un program mai amplu, prin care institutia financiara vrea sa comercializeze peste 403 tone de aur, pentru a-si consolida resursele.
FMI a vandut Indiei 200 tone de aur, pentru 6,7 miliarde dolari

Vanzarea aurului catre banca centrala indiana a fost efectuata in transe zilnice, relateaza Mediafax.

Tranzactia vizeaza consolidarea resurselor financiare ale FMI, astfel incat institutia financiara internationala sa poata asigura asistenta statelor sarace, a precizat Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului.

Consiliul de administrare al FMI a hotarat in septembrie ca Fondul poate vinde o optime din rezervele totale de aur, de 3.217 tone.

Banca Centrala Europeana (BCE), 16 banci centrale din zona euro, banca nationala a Suediei si cea a Elvetiei s-au angajat in luna august sa nu vanda, in urmatorii 5 ani, mai mult de 2.000 de tone de aur pe piata interbancara. Programul a intrat in vigoare pe 27 septembrie, imediat dupa incetarea celui anterior. Acordul reduce la 400 de tone, de la 500 de tone cat era prevazut in vechiul angajament, catitatea de aur pe care bancile o pot vinde intre ele intr-un an.

BCE a precizat la acea data ca si vanzarile FMI pot fi adaptate la limitele stabilite prin noul acord.