COMPANII

Ministrul Fondurilor Europene: Romania are corectii financiare de 1 miliard de euro

25 martie 2014, ora 15:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
teodorovici.jpg
Romania are printre cele mai mari corectii financiare din tarile UE, de 1 miliard de euro, a declarat marti ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la evenimentul organizat de DailyBusiness.ro.

"Corectiile sunt ca urmare a nerespectarii unor proceduri. Sistemul creat de stat a fost cel care a generat aceste corectii", a spus ministrul.

El a subliniat ca tocmai din cauza acestor corectii Romania nu isi mai permite sa numeasca in pozitii cheie persoane care sa nu cunoasca foarte bine domeniul.

"Cei care nu stiu ce trebuie sa faca in acel loc, fie ca sunt ministru sau director, provoaca Romaniei pierderi ce nu pot fi cuantificate", a atras atentia Teodorovici.El a adaugat ca in cadrul ministerului pe care il conduce va fi creata o directie responsabila cu aplicarea de corectii financiare, ce va avea o abordare coerenta.

De asemenea, noua directie va reevalua corectiile aplicate deja. “Daca putem reintoarce 200 de milioane de euro din acel 1 miliard este un lucru foarte bun”, a apreciat ministrul.

Eugen Teodorovici este prezent la 
conferinta „Pregatire 2014-2020-Studii de caz, Probleme, Solutii, Oportunitati”.

Evenimentul, organizat de DailyBusiness.ro si Concord Communication, reuneste autoritatile publice locale, cei mai buni consultanti, reprezentanti ai societatilor de avocatura, societatilor de proiectare si constructii si nu numai. Conferinta ofera participantilor oportunitatea de a cunoaste proiecte de succes realizate din fonduri europene, abordarea manageriala a acestora, problemele intampinate si solutiile adoptate.

Citeste si:
Romania a avut cea mai scazuta rata de utilizare a fondurilor europene in perioada 2007-2013 
Esti tanar antreprenor si vrei finantare europeana? Cum poti invinge birocratia 
Sfaturi pentru atragerea de fonduri europene de la consultantul London Olympics
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter