COMPANII

Pungesti: "Am renuntat la greva foamei din cauza abuzurilor jandarmilor"

05 ianuarie 2014, ora 09:39 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
P.jpg
Cele 13 persoane din Pungesti, aflate in greva foamei din 24 decembrie 2013 in semn de protest fata de activitatea desfasurata in zona de compania Chevron, au renuntat, sambata, la aceasta forma extrema motivand "abuzurile jandarmilor", care i-ar fi alungat si din noua "tabara de rezistenta".

11zile a durat greva foamei declansata in ajunul Craciunului de 13 protestatari de la Silistea-Pungesti, in semn de nemultumire fata de activitatile desfasurate in zona de compania Chevron si a masurilor de restrictie a circulatiei impuse de catre politie in zona, considerata una de "siguranta publica".

"Jandarmii au intrat abuziv in tabara, desi aceasta se afla pe domeniul public, si au inceput sa ne legitimeze, punandu-se chiar si in dispozitiv. Practic, ne-au alungat de acolo si, in aceste conditii, am decis sa renuntam la greva foamei pentru ca acasa le-ar fi fost greu oamenilor sa mentina aceasta forma de protest. Aici, in tabara de rezistenta, ne monitorizam unul pe celalalt si, in caz de nevoie, am fi apelat la Ambulanta", a declarat, sambata, pentru corespondentul Mediafax Constantin Paslaru, unul dintre protestatarii de la Pungesti.

Comuna vasluiana Pungesti, acolo unde reprezentantii Chevron lucreaza pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist, a fost declarata zona speciala de siguranta publica. Sute de locuitori din zona au protesteaza, de luni de zile, impotriva intentiilor companiei americane, pe motiv ca exploatarea ar provoca poluare.Cititi si:
Chevron a impartit cadouri si scrisori "de curtuoazie" catre 600 de elevi din Vaslui Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu situatia de la Pungesti Avocat: Abuzuri crunte ca la Pungesti nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Iulie 2020, 08:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter