COMPANII

Secretele longevitatii unor afaceri de sute de ani: Cele mai vechi companii din lume

03 august 2014, ora 00:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
planta.jpeg
Majoritatea companiilor traiesc, de regula, intre 40-50 de ani. Unele afaceri supravietuiesc insa sute de ani. Care este secretul lor celor mai vechi companii din lume?

Business Insider a realizat o lista cu cele mai vechi companii din lume, unele avand o istorie mai lunga decat cea a Statelor Unite ale Americii.

Hotelul Nisiyama Onsen Keiunkan din Yamanashi, Japonia, functioneaza inca din anul 705, fiind cel mai vechi hotel din lume, potrivit Cartii Recordurilor. Acesta este operat de aceeasi familie de 52 de generatii.Secretul succesului sau este dat de mandria transmisa de la o generatie la alta. Pana si unele functii detinute de angajati ai hotelului au fost pastrate in familie, fiind ocupate de bunic, apoi de tata si de nepot.Angajatii sunt foarte devotati hotelului si din dorinta de a proteja acest business ofera servicii care difera de cele oferite in marile lanturi internationale.

Restaurantul Stiftskellersituat in piata St. Peter din Salzburg, Austria, ar putea fi cel mai vechi din Europa si poate chiar din lume, datand din anul 803.Acesta a ajuns sa fie cunoscut pe vechiul continent inca de la inceputurile sale, cand Alcuin, un apropiat al imparatului Charlemagne a scris despre el in 803.

De-a lungul istoriei sale de peste 1.200 de ani, acest restaurant a gazduit numeroase dineuri oficiale la care au participat cardinali, regi precum si personalitati contemporane Bill Clinton si Clint Eastwood.

Daca ai fost impuscat cu un pistol datand din ultima jumatate de mileniu, atunci sunt sanse mari ca acesta sa fie unul Beretta.

Fabrica de arme Beretta a fost infiintata in Gardone, Italia, in 1526.De atunci, o serie de factori au favorizat dezvoltarea afacerii, de la amplasarea in munti bogati in minereu de fier si operarea sa de catre aceeasi familie timp de peste 400 de ani.

Infiintata in 1534, Cambridge University Press din Cambridge, Marea Britanie, este cea mai veche editura din lume. Aceasta nu este legata neaparat de prestigioasa universitate care poata acelasi nume.Insusi Henri al VIII-lea i-a permis sa tipareasca tot felul de carti. Printre cele mai de succes carti tiparite de editura se numara:
  • "Principia Mathematica"de Sir Isaac Newtown
  • "Lycidas" de John Milton
  • "Radio-activity"deErnest Rutherford
  • "Language and Mind"de Noam Chomsky
Tiparirea de carti care sunt citite in lumea intreaga pare o buna strategie pentru un business durabil.

Vanzatorul englez de carti englez Samuel Baker a schimbat lumea cand a organizat o licitatie pentru vanzarea de carti in 1744.

Atunci a luat nastere Sotheby's, un nume sinonim cu licitatiile de lux. Cheia succesul Sotheby's consta in abilitatea de anticipa trendurile in materie de ce vor bogatii sa cumpere: monezi, arta si proprietati imobiliare, printer altele.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Duminica, 24 Iunie 2018, 09:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter