COMPANII

Sub presiunea protestatarilor, Chevron suspenda din nou activitatea la Pungesti

07 decembrie 2013, ora 14:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
chevron.jpg
Chevron Romania anunta din nou suspendarea activitatilor de explorare din Silistea, comuna Pungesti (judetul Vaslui) dupa noi proteste care au avut loc sambata dimineata.

"Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu aprobarile pe baza carora operam si in siguranta, insa acest lucru nu a fost posibil astazi. Respectam dreptul oamenilor de a-si exprima opiniile, insa credem ca acesta trebuie exercitat in limitele legii", arata reprezentantii Chevron intr-o pozitie oficiala remisa presei, potrivit Hotnews.ro.

Cateva sute de protestatari adunati in comuna vasluiana Pungesti au rupt, sambata, cordonul de jandarmi si au patruns pe perimetrul Chevron unde muncitorii angajati de firma americana lucrau pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de sist.

"Chevron isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale. Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor in Silistea. Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, in perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza carora operam", se mai arata in comunicatul companiei.

La inceputul lunii decembrie, Chevron reluase operatiunile pentru instalarea sondei de explorare in zona.Atunci, aproximativ 30 de persoane aflate in corturile din tabara din Silistea-Pungesti au reclamat interventia in forta a jandarmilor, oamenii spunand ca au fost ridicati din corturi si urcati in dube, in timp ce pe drumul judetean din zona Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat in totalitate.

Compania este sustinuta puternic de premierulVictor Ponta, care a declarat caGuvernulva sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie.

Citeste si:
Cine a ordonat interventia jandarmilor la Pungesti
Pazim sonda americanilor cu bani publici. Cat economiseste Chevron cu Jandarmeria (Video)
Revolta de la Pungesti: Jandarmii au blocat drumul national cu garduri metalice
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 07 Iulie 2020, 05:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter