- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guvernul spaniol vrea sa recapitalizeze din nou casele de economii

14 Jan, 17:28 • Redactia DailyBusiness
Guvernul spaniol are in vedere o noua recapitalizare a caselor de economii, considerate veriga cea mai slaba a sistemului bancar, si transformarea acestora in banci cotate la bursa, potrivit publicatiei El Pais, citata de Mediafax.
Guvernul spaniol vrea sa recapitalizeze din nou casele de economii

„Ministerul Economiei si Banca Spaniei considera ca sunt necesare doua masuri, respectiv injectarea mai multor fonduri publice pentru consolidarea capitalului caselor de economii si transformarea acestora in banci”, mentioneaza El Pais, fara a preciza sursele informatiilor.

Guvernul apreciaza ca ingrijorarile referitoare la Spania se datoreaza in mare parte semnelor de indoiala pe care le prezinta casele de economii ca o consecinta a deteriorarii sectorului imobiliar, noteaza publicatia.

Spania a fost din nou, in ultimele saptamani, obiectul imgrijorarilor de pe pietele internationale legate de sanatatea financiara a statului si capacitatea economiei de a-si reveni dupa recesiunea din 2009.

Banca Spaniei vrea sa investeasca inca zece miliarde de euro in casele de economii, dupa ce in anul trecut a injectat in acest sistem 11,5 miliarde de euro.

Consolidarea capitalului va face mai usoara transformarea caselor, in marea lor majoritate controlate de autoritatile locale, in banci comerciale cotate la bursa. Posibilitatea transformarii acestor institutii in banci a fost deja prevazuta in legilatie, in iulie 2010.

De altfel, banca centrala spaniola a facut anul trecut presiuni asupra caselor de economii pentru a le determina sa fuzioneze.