- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Grupul Cosmote si-a atins obiectivul de clienti pentru 2009: peste 15 milioane

13 Feb, 11:21 • Redactia DailyBusiness
Numarul de clienti al grupului Cosmote, care opereaza in cinci tari din Sud Estul Europei - Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si FYROM (fosta republica Iugoslava a Macedoniei - n.r.), a depasit la finele lui 2007 nivelul de 15,5 milioane, tinta care era fixata de companie initial pentru anul 2009.
Grupul Cosmote si-a atins obiectivul de clienti pentru 2009: peste 15 milioane

Grupul Cosmote s-a infiintat acum 10 ani in Grecia, in ultimii doi ani si jumatatate extinzandu-si operatiunile in trei noi tari din Sud Estul Europei, printre care si Romania, conform oficialilor companiei.

„Grupul Cosmote cunoaste una dintre cele mai puternice rate de crestere din sectorul telecomunicatiilor din Europa, avand peste 15,5 milioane de utilizatori. Pentru urmatorii ani, tinta grupului este de a creste rata de utilizare a serviciilor noastre la aproape unul din doi utilizatori de telefonie mobila, in regiunea in care activam”, a declarat Michael Tsamaz, CEO Adjunct al grupului Cosmote.

In Romania, Cosmote a inregistrat in anul 2007 un numar de circa 3 milioane de utilizatori si o cota de piata de 14%. Pentru primele noua luni ale anului 2007, operatorul a raportat o cifra de afaceri de 105,2 milioane de euro, cu aproape 300% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Principalii concurenti ai Cosmote sunt Orange si Vodafone.