- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Microsoft va reduce costurile, insa nu va face concedieri masive in 2009

05 Jan, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Compania americana Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, va incepe de luna aceasta un program de reducere semnificativa a cheltuielilor pentru a echilibra scaderea vanzarilor pe plan mondial, insa nu va recurge la concedieri masive, cum s-a zvonit in presa, ci la incetarea reinnoirii contractelor angajatilor "project-based", potrivit MSNBC.
Microsoft va reduce costurile, insa nu va face concedieri masive in 2009

Zvonurile potrivit carora cel mai mare producator de software din lume ar putea sa concedieze 17% din angajatii sai, adica 15.000 de oameni, au fost categorisite ca o exagerare de catre surse din interiorul companiei, citate de MSNBC.

Una dintre afacerile care va suferi cel mai mult de pe urma reducerii costurilor este cea de pe segmentul de browsere. O stire publicata de Seattle Times preciza ca 180 de angajati project-based au fost anuntati luna trecuta ca nu li se vor mai reinnoi contractele. Tot la inceputul acestui an, compania de cercetare Net Applications a anuntat ca browser-ul Internet Explorer a raportat o cota de piata de 68 de procente in luna decembrie anul trecut, in scadere de la valoarea de 74% raportata in mai.