IT&C

Penetrarea telefoniei mobile la nivel global a depasit 60%

03 martie 2009, ora 10:53 | 511 afisari
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Click pentru marire
Click pentru marire
Numarul de utilizatori de telefonie mobila la nivel global a fost la finele lui 2008 de 4,1 mld., cu o rata de penetrare de 61,1%, in timp ce abonatii de telefonie fixa au fost in numar de 1,27 mld., corespunzand unei rate de penetrare de 18,9%, conform unui studiu al International Telecommunication Union.
Romania este mentionata specific ca tara cu o dinamica impresionanta a cresterilor pe segmentul de Internet si telefonie mobila, cum de altfel este descrisa si regiunea. "Tarile din Europa de Est au inregistrat cresteri puternice si pot fi considerate cele mai dinamice in ultimii ani", conform raportului.

Alte state care au inregistrat cresteri importante in informatizare si comunicatii sunt Luxemburg, Irlanda, Japonia, Italia si Franta.

Doua treimi din utilizatorii de telefonie mobila sunt in tarile in curs de dezvoltare, cea mai rapida crestere inregistrand-o tarile din Africa. Daca in anul 2000 doar 1 din 50 africani aveau un telefon mobil, la finele lui 2007 rata de penetrare a ajuns la 28%.

Mai multe tari din Asia si Europa au depasit rata de penetrare de 100%, printre acestea aflandu-se si Romania, cu o rata de penetrare la finele lui 2008 de 123%, conform ANC.

Internetul a ajuns la finele lui 2008 la o penetrare globala de 23%, accesul la Internet fiind mai dificil si mai scump in tarile sarace, conform raportului. Astfel, pe continentul african, rata de penetrare este de doar 5%. Raportul agentiei ITU a subliniat cresterea penetrarii Internetului in tari precum Pakistan, Arabia Saudita, China sau Vietnam.

Dezvoltarea cea mai rapida la nivel de penetrare a telefoniei mobile si a Internetului o au tarile din Europa de Nord, Suedia conducand acest top.

Accesati comunicatul de presa despre studiu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin va invita la un nou grup de DEZVOLTARE PERSONALA sambata, 24 mai 2014, ora 10.
Grupul se adreseaza studentilor si absolventilor...
Steliana Rizeanu
Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite in psihologia muncii, organizationala si servicii.
Organizatori: Societatea...
Steliana Rizeanu
Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite in psihologia muncii, organizationala si servicii.
Organizatori: Societatea...
portal sustinut de adevolution
Joi, 24 Aprilie 2014, 04:33
site gazduit de distinct
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter