- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Care sunt cele mai scumpe cafele din lume

14 Jan, 13:47 • Redactia DailyBusiness
Cafeaua este bautura nelipsita din viata multor persoane. Dar cate persoane apreciaza cu adevarat valoarea acesteia? Exista sortimente de lux ale caror preturi depasesc 500 de dolari pe 500 grame de produs. Wall to Watch a realizat un top al celor mai scumpe boabe de cafea din lume.
Care sunt cele mai scumpe cafele din lume

1. [b]”Kopi Luwac”[/b] este cea mai scumpa si rara cafea din lume, pretul acesteia variind intre 115 si 590 de dolari. „Kopi” inseamna cafea in Indonezia, iar „Luwac” este un mamifer care se hraneste cu cele mai coapte si aromate boabe de cafea. Bobul de cafea este eliminat intact de animal si este cules apoi de lucratorii de pe plantatie, care apoi il supun unui laborios proces de spalare, dezinfectare, selectie bob cu bob, macerare, uscare si apoi prajire.

Kopi Luwak poate fi servita la filtru, la ibric, sau espresso.

2.[b]”La Esmeralda”[/b] are in pret de circa 100 de dolari pe 500 de grame de boabe. Cafea are un gust intens si puternic. Ea se produce la ferma Esmeralda Jaramillo, situata in muntii din Vestul Panama.

3.[b]St. Helena[/b] costa cel putin 80 de dolari pe jumatate de kilogram. Ea se produce pe o insula mica, numita „Sfanta Elena” din Atlanticul de Sud, dintr-un soi special de boabe.

4.[b]Fazenda Santa Ines[/b] poate fi cumparata cu 50 de dolari pe 500 de grame de boabe. Aceasta cafea provine de pe plantatia Minas Gerais din Brazilia. Procesul de productie de face manual, iar cafea are aroma de caramel si fructe de padure.

5. [b]Blue Mountain[/b] – 45 dolari/ 500 grame. Cafeaua este recunoscuta pentru gustul sau deosebit si se produce in estul Muntelui Albastru din Jamaica. Aceste boabe se utilizeaza si la fabricarea lichiorului Tia Maria, conform [url=http://www.walltowatch.com/view/2778]sursei citate[/url].