- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

2 fosti manageri de eveniment ai Millenium s-au lansat in antreprenoriat cu propriul business de BTL

21 Apr, 18:10 • andra.gheorghe
Alina Alexandrescu si Raluca Bailescu, fosti manageri de eveniment in cadrul agentiei Millenium Communications, alaturi de Dragos Maraloiu, managing director Cool Rentals, au lansat start-up-ul Zebra Communications, agentie specializata in BTL. Cu o investitie initiala de cateva mii de euro si 10 angajati, antreprenorii isi propun sa-si diferentieze business-ul pe piata de profil prin arhitectura de eveniment.
2 fosti manageri de eveniment ai Millenium s-au lansat in antreprenoriat cu propriul business de BTL

Millenium Communications este una dintre cele mai importante agentii de relatii publice si BTL de pe piata locala, organizatorul unor evenimente ca Effie, AdPrint sau Gala Societatii Civile.

Intrebati de DailyBusiness.ro daca firma proaspat lansata intra in concurenta cu Millenium, fondatorii Zebra au negat. „Noi nu ne pozitionam ca si concurenti ai Millenium Communications. Zebra Communications este o agentie specializata pe arhitectura de eveniment si proiecte speciale de BTL, iar portofoliul Millenium este mai vast si cu proiecte pe mai multe nise”.

Zebra Communications exista, in acte, din ianuarie 2010, actionariatul fiind impartit in mod egal intre cei 3 parteneri, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alina Alexandrescu, managing partner-ul companiei.

Business-ul a dispus de o investitie initiala de cateva mii de euro, si se pozitioneaza ca agentie care ofera solutii integrate de comunicare pentru eveniment.

„Principalele concepte pentru pozitionarea Zebra Communications sunt arhitectura de eveniment, de la creatie de concept, la management si productie si comunicarea de eveniment, cuprinzand tactici specifice PR-ului de eveniment. Zebra ofera servicii integrate de comunicare pentru evenimente, cu focus pe proiecte customizate pentru clientii nostri si actiuni neconventionale de BTL”, a precizat Alexandrescu.

Agentia numara in prezent 10 angajati, echipa care, sustine managing partner-ul Zebra, nu isi va schimba formula in curand.

„Deocamdata nu ne dorim sa marim prea repede numarul de angajati ai companiei, lucrurile se vor intampla firesc si echipa va creste odata cu proiectele noastre”, a explicat Alina Alexandrescu.

Aceasta nu a oferit detalii referitoare la obiectivele de business propuse sau clientii cu care lucreaza.

„Din motive de confidentialitate impuse tocmai de clientii nostri, nu va putem dezvalui deocamdata proiectele pe care lucram. Vom reveni cu aceste informatii curand”, a precizat sefa agentiei.

„Nu vrem sa facem previziuni si pronosticuri in ceea ce priveste situatia financiara a agentiei la sfarsitul acestui an, pentru ca nu profitul este obiectul numarul 1 al companiei. Nu ne asteptam la un profit spectaculos din acest prim am de activitate, ne dorim mai de graba sa crestem un brand frumos si un business corect, care sa ne aduca satisfactii pe termen lung”, a adaugat aceasta.

Alina Alexandrescu vine la carma Zebra Communications cu experienta ultimilor ani petrecuti la Millenium Communications, in pozitia de project manager al proiectelor dedicate industriei de advertising: AdPrint, ADOR, Effie, ADC*RO.

Raluca Bailescu a lucrat la Millenium Communications din 2004. Din 2007, a devenit managerul diviziei de proiecte a Millenium Communications coordonand productia, comunicarea si vanzarea proiectelor dezvoltate sau contractate de agentie.

Dragos Maraloiu este managing partner Zebra Communications si managing director Cool Rentals – firma care inchiriaza echipamente tehnice pentru evenimente, specialist cu expertiza in zona de management, productie si implementare de proiecte BTL.

Maraloiu, Bailescu si Alexandrescu au lucrat in ultimii ani pentru brand-uri precum: Jack Daniel’s, Finlandia, Gillette, Samsung, Media Pro, Ursus, Timisoreana, Tiriac Holding, Porsche Romania, Redbull, Moet, Hennessy, Veuve Clicquot, AdPrint, Internetics, Effie, ADOR, Art Directors Club Romania (ADC*RO), Gala Societatii Civile, FHM, Ministerul de Turism al Romaniei, Philip Morris.