MEDIA & MARKETING

Angajatii TVR isi aleg reprezentantii in Consiliul de Administratie

11 martie 2016, ora 13:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tvr.jpg
Ca urmare a deciziei Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de declanşare a procedurilor pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, conducerea Televiziunii Române demarează alegerile interne pentru desemnarea a doi reprezentanţi ai salariaţilor, plus doi membri supleanţi ai acestora, conform Legii nr. 41/1994, republicată.

Orice persoană, salariată a televiziunii publice sau nu, poate candida, pe baza unei solicitări însoţite de Curriculum Vitae, copie după cartea de identitate şi o declaratie pe proprie răspundere că nu a făcut politie politică şi că nu a făcut parte din structurile de poliţie politică ale regimului comunist. 

Alegerile se vor desfăşura în perioada 11-20 martie 2016. Candidaţii se pot înscrie: vineri, 11 martie, între orele 12.00-19.00, sâmbătă, 12 martie, între orele 10.00 şi 16.00 şi duminică, 13 martie, de la ora 10.00 până la ora 16.00.

Campania electorală începe duminică, 13 martie, ora 20.00 şi durează până miercuri, 16 martie, ora 20.00.
 Votul va avea loc la sediul TVR din Bucureşti şi la studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Tîrgu Mureş joi, 17 martie, între orele 8.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 19 martie, ora 10.00, după numărarea voturilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.  

Directorul General Interimar al TVR va înainta Parlamentului numele primilor doi candidaţi clasaţi pentru calitatea de membru titular în CA, iar pe ale următorilor doi, pentru calitatea de membru supleant (al treilea clasat va fi supleantul primului clasat, iar al patrulea clasat va fi supleantul celui de-al doilea clasat). 

Reprezentanţii salariaţilor Televiziunii Române şi ai presei pot participa, pe tot parcursul scrutinului, în calitate de observatori, pe baza solicitărilor scrise adresate Biroului Electoral Central până în data de miercuri, 16 martie, ora 12.00,  pentru care se vor elibera acreditările necesare în aceeaşi zi, până la ora 20.00.  

Consiliul de Administraţie al TVR a fost demis, după ce Raportul de activitate al televiziunii publice pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului în data de 23 septembrie 2015.

În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară, după votul din plen.
 Conform Legii 41/1994, republicate, CA al TVR este alcătuit din 13 membri: opt din partea grupurilor parlamentare, potrivit ponderii lor în Parlament, unul din partea Preşedintelui României, unul din partea Guvernului, doi din partea angajaţilor şi unul din partea minorităţilor naţionale.

Preşedintele CA este validat de către Parlament dintre membrii titulari. Consiliul de Administraţie este numit pe o perioadă de patru ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din MEDIA & MARKETING
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 20 Mai 2018, 14:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter